Arama sonuçları

Öğretmene ‘alternatif program kullan’ önerisi

Öğretmene ‘alternatif program kullan’ önerisi

Öğretmene ‘alternatif program kullan’ önerisi. EBA çöktüğü için sisteme giremeyen öğretmenlere ‘alternatif program kullan’ önerisi geldi. 2020-2021 eğitim öğretim yılı dün okul öncesi ve 1’ler ile haftada 1 gün yüz yüze eğitim ile başladı. Ancak ne yüz yüze eğitimde ne de uzaktan eğitimde sorunlar bitmiyor. Öğretmen ve öğrenciler EBA’ya giremiyor.

Eğitim Sen Salgın Günlerinde Eğitim başlıklı raporunda EBA sistemine giriş yapamayan öğretmenleri okul yöneticilerinin farklı programları kullanmaya yönlendirdiğini belirtti. Sendikanın raporunda geçtiğimiz mart ayından bu yana geçen süre içinde, uzaktan eğitimde yaşanan temel sorunlara çözüm üretilmediği, EBA’nın teknik altyapısının güçlendirilmediği ve uzaktan eğitime erişim sorununun çözülemediğine dikkat çekildi.

Raporda şunlara yer verildi:

ÖĞRETMENE ‘ALTERNATİF PROGRAM KULLAN’ ÖNERİSİ

“22 Eylül 2020 sabah saatlerinden itibaren EBA’ya giriş yapılamamış, okul yöneticileri öğretmenleri farklı programları kullanmaya yönlendirmiştir. Uzaktan eğitim başladığında EBA’ya giriş problemi yaşanacağı bilinen bir durumdu. EBA’da yaşanan yoğunluk beklenmedik bir durum veya anlık bir sorun değildir. Öğrenci sayıları ve ders programları dikkate alındığında bu yoğunluğun yaşanacağını öngörmek zor değildir. MEB’in bu duruma dair bir önlem almamasına rağmen, özel okullarda uzaktan eğitimin devam ediyor olması oldukça manidardır. MEB hızla soruna müdahale etmeli ve çözüm üretmelidir. Okul yönetimlerinden ve il/ilçe eğitim yöneticilerinden öğretmenlere lisanslı çevrimiçi platformlar sağlamasını istemelidir.

ÇOCUK İŞÇİLİĞİ SORUNU

Ne yüz yüze eğitime ne de uzaktan eğitime tam anlamıyla hazırlık yapan MEB yaşanan sorunlara çözüm üretememektedir. Aslında MEB açısından çocuk işçiliği, milyonlarca öğrencinin uzaktan eğitime erişiminin olmaması gibi konular temel bir sorun alanı olarak kabul edilmediği için adım da atılmamaktadır. Ancak tüm öğrencilerimizin eğitim hakkından eşit yararlanabilmesi için mutlaka adım atılması gerekmektedir. “

Sendika 22 Eylül tarihi itibarıyla Covid-19 vakası görülen veya pozitif vakayla temaslıların çalışmalara katıldığı eğitim kurumlarının sayısının da 76 olduğu belirtti.

22-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş