Arama sonuçları

Öğretmene ‘ilkyardım’ dersi sürüyor

Öğretmene ‘ilkyardım’ dersi sürüyor

Öğretmenlere ‘ilkyardım’ dersi sürüyor. Yaralanmalarda, zehirlenmelerde, göz, kulak, buruna yabancı cisim kaçmasında, boğulmalarda, kanamalarda başta olmak üzere birçok alanda öğretmenler ilkyardım yapabilmek için eğitim alıyor. 

ÖĞRETMENLERE 8 SAATLİK İLKYARDIM DERSİ

Eğitimler Zoom üzerinden veriliyor. İlkyardım eğitimleri 8 saat sürüyor. Eğitimlere katılan öğretmenlerin yoklaması alınıyor yani devamsızlık yapılamayacak. Eğitimler sırasında öğretmenlerin kameralarının açık olması da isteniyor.

Geçtiğimiz ocak ayında Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Görevimiz İlk Yardım" sloganı ile  "İlk Yardım Eğitimi Seferberliği" başlattıklarını açıklamıştı. Selçuk, ilk 3 ayda ilk etapta 260 bin öğretmen, idareci ve diğer okul çalışanlarına, ardından da öğrenci ve velilere ilk yardım eğitimi verilmesinin hedeflendiğini söylemişti.

EĞİTİMCİLER NE DİYOR?

Eğitimciler ise okullarda sağlık personelinin bulundurulması gerektiğini ancak bunun yerine bakanlığın öğretmenleri sağlık elemanı gibi de kullanmak istediğini söyleyerek; bu uygulamayı eleştiriyor. Eğitimciler, “Öğretmenden şimdi de sağlıkçı olması bekleniyor. Oysa her okulda bir sağlık personeli olmalı. İlkyardımda bulunan öğretmene sorumluluk yüklenecek, bir hata olsa bedelini kim ödeyecek?”

 

 

25-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş