Arama sonuçları

Öğretmene ‘kamera önü öğretmenliği’ eğitimi geliyor

Öğretmene ‘kamera önü öğretmenliği’ eğitimi geliyor

Öğretmene ‘kamera önü öğretmenliği’ eğitimi geliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitimin yüz yüze eğitim sürecinde de devam edeceğini, öğretmenlere yönelik sertifika ve hizmet içi eğitimlerin de süreceğini söyledi. Selçuk, “Kamera önü öğretmenliği diye bir paket hazırlanıyor. Öğretmenlerin uzaktan eğitimde daha başarılı olmaları için eğitim verilecek” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) da dahil TRT Haber’de katıldığı programda soruları yanıtladı. Selçuk, yüz yüze eğitime geçildiğinde de uzaktan eğitim sürecinin devam edeceğini belirtti. Yaz aylarında da EBA yayınlarının devam edeceğini anlatan Selçuk’un açıklaması şöyle:

ÖĞRETMENE ‘KAMERA ÖNÜ ÖĞRETMENLİĞİ’ EĞİTİMİ GELİYOR

Dünya başka bir yere gidiyor. O yüzden EBA altyapısının güçlü olması önemliydi. Yüz yüze eğitim ile birlikte uzaktan eğitim sürecek. Yüz yüze eğitime geçildiğinde de bir çocuk dersi okulda dinlediği gibi daha sonra EBA’da da dinleyebilir. Ya da okula gidemeyen, hasta olan öğrenci o günkü dersi EBA’da dinleyebilecek. Hiçbir çocuk benim imkanım yoktur, eksiğim var durumlarında bir yokluk hissetmesin diyoruz. O yüzden uzaktan eğitim seneye de devam ediyor.

ÖĞRETMENE KAMERA ÖNÜ EĞİTİM

Öğretmenlerin hizmet içi eğitimleri ve sertifika programları sürecek. Öğretmenlere yönelik kamera önü öğretmenliği diye bir paket hazırlanıyor. Öğretmenlerin uzaktan eğitimde daha başarılı olmaları için eğitim verilecek.

 

07-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş