Arama sonuçları

Öğretmene 'Kovid' angaryası: Bu kez de Çağrı Merkezi görevi verildi

Öğretmene 'Kovid' angaryası: Bu kez de Çağrı Merkezi görevi verildi

Öğretmene 'Kovid' angaryası: Bu kez de Çağrı Merkezi görevi verildi. Eğitimciye angarya ısrarla sürüyor. Adana Valiliği’nin personel yetersizliğine çözümü öğretmenleri çağrı merkezlerinde görevlendirmekte bulmasının ardından benzer bir gelişme Samsun’da yaşandı.

Atakum ilçesindeki Covid-19 Çağrı Merkezi’nin personel ihtiyacı bulunduğunu belirten Samsun Valiliği, yüz yüze eğitim başlayana kadar bazı öğretmenlerin çağrı merkezinde görevlendirilmesini istedi.

ÖĞRETMENE 'KOVİD' ANGARYASI: BU KEZ DE ÇAĞRI MERKEZİ GÖREVİ VERİLDİ

Samsun İl Hıfzısıhha Kurulu, Atakum Covid-19 Çağrı Merkezi’nde personel eksikliği yaşandığı gerekçesiyle, “sağlık teşkilatına personel, idari ve teknik desteğin sağlanması” yönünde karar aldı. Kurul’un kararının ardından harekete geçen Samsun Valiliği, öğretmenlerden oluşan bir liste hazırlayarak Samsın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdi. Listede isimleri bulunan eğitimcilerin, yüz yüze eğitim başlayana kadar 112 Çağrı Komuta Merkezi’nde çalışacağı belirtildi.

Öğretmenlerin re’sen görevlendirilmesine tepki gösteren Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu, kararı BirGün’den Mehmet Rebii Özdemir’e değerlendirdi.

‘ÖĞRETMENLER İŞ YAPMIYOR’ ALGISI

Öğretmenlerin uzaktan eğitim kapsamında yoğun ders programları uyguladığının altını çizen Topaloğlu, “Öğretmenlerin, görev tanımlarında olmayan çağrı merkezlerinde çalıştırılmak istenmesi fedakârca çalışan öğretmenlerimize yapılan bir haksızlık” dedi. Topaloğlu, kamuoyundaki, “öğretmenler hiçbir iş yapmıyor” algısı nedeniyle öğretmenlerin sürekli farklı işlerde görevlendirildiğini savunarak, “Sağlık Bakanlığı bu tür görevlendirmelerle değil, sağlık personeli alımı yaparak uzman ve liyakat sahibi kişilerden ihtiyaçlarını karşılamalı” ifadelerini kullandı.

FEDAKÂRCA ÇALIŞIYORLAR

Öğretmenlerin evlerini işyerlerine çevirerek uzaktan eğitim yoluyla görevlerini fedakârca yaptığını dile getiren Topaloğlu, şunları söyledi: “Öğretmenlerimizin zaten her gün vermekte oldukları ders programları ve sorumlu oldukları öğrencileri varken ısrarla re’sen görevlendirilmeleri, eğitimcilere karşı yapılmış büyük bir talihsizliktir. Samsun İl MEM başta olmak üzere tüm eğitim yöneticilerinin, sanki öğretmenlerimizin her gün yaptıkları görevleri yokmuş gibi davranarak böyle bir görevlendirmede pay sahibi olmaları ise başka bir talihsizliktir. Öğretmenlerimizin çağrı merkezlerinde görevlendirilmesi ısrarından bir an önce vazgeçilmeli.”

17-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş