Arama sonuçları

Öğretmenler için Saray’da PCR testine ‘yoğunluk’ gerekçesi

Öğretmenler için Saray’da PCR testine ‘yoğunluk’ gerekçesi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 31 Ocak’ta gerçekleştirilen öğretmen atamalarını yerinde takip etmek isteyen öğretmenlere hastaneler yerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda koronavirüs testi yapılması, Meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, hastanelerdeki sonuca güvenilmediği için testin Saray’da yapıldığına yönelik iddiaları, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sordu.

BirGün'de yer alan habere göre, CHP’li Kılıç, öğretmenlere, il milli eğitim müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda yer alan, PCR testlerinin Saray’da yapılacağına ilişkin ifadeleri anımsattı. Kılıç, TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergesinde, “Atama törenine katılacak idareci ve öğretmenlerin testlerinin külliyede yapılmasının gerekçesi nedir? Bu yapılan uygulama ilk midir? Törene katılacak öğretmen ve idarecilerin PCR testlerinin külliyede alınacak olması, PCR testlerini alan devlet hastanelerine güvenilmediği sonucunu doğurmaz mı?” sorusunu yöneltti.

"KOLAYLAŞTIRICI BİR TEDBİR"

Önergeyi yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Özer, PCR testlerinin Saray’da yapılmasının gerekçesini şöyle açıkladı: “Yönetici, öğretmen ve diğer katılımcıların PCR testlerini daha hızlı bir şekilde vermelerini sağlamak ve salgın nedeniyle hastanelerde verilen hizmetleri yoğunlaştırmamak amacıyla kolaylaştırıcı bir tedbir olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde testlerini vermeleri sağlanmıştır.” Özer, ayrıca isteyen öğretmenlerin hastanelerde test vererek Saray'daki atama törenine katıldığını kaydetti.

14-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş