Arama sonuçları

Öğretmenler kadın, yöneticiler erkek

Öğretmenler kadın, yöneticiler erkek

Ülkedeki 10 öğretmenden 6’sı kadınken 10 eğitim yöneticisinin 8’i erkek. Uzaktan eğitime erişim sorunu, üç veya daha fazla çocuklu hanelerde yoğunlaştı.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre,TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu’nda, “Kadına ve çocuğa yönelik şiddete eğitim yoluyla mücadele” başlığıyla sunum yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dikkat çekici veriler paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitime erişim sorununun üç veya daha fazla çocuklu hanelerde yoğunlaştığını söyledi.

KALABALIK HANEDE EĞİTİME ERİŞİM SORUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “En az üç çocuk” tavsiyesini anımsatan verilere göre, uzaktan eğitime erişim sorunu üç veya fazla çocuklu hanelerde yoğunlaştı. Uzaktan eğitimde erişilemeyen çocuklarla ilgili MEB’in, “Tek tek bilgisi” olduğunu belirten Bakan Selçuk, “Bunların yaklaşık 750 binine ki kardeş sayısına bakarak ortalama üç kardeş ve üzeri çocuklarda bir yoğunlaşma da oldu, 750 binden tableti verdik” dedi.

CİNSİYET EŞİTLİĞİ DEĞİL CİNSİYET ADALETİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, “Toplumsal cinsiyet eşitliği kavramı sizin için tabu mu?” sorusuna yanıtı ise şu oldu: “Böyle bir tabum yok. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Biz buna kurumsal olarak bakıyoruz ve belki, ‘Cinsiyet adaleti’ diyoruz, fırsat eşitliği değil de ‘Fırsat adaleti’ ibaresini kullanıyoruz. Herkesin hak ettiğini vermek adalet kavramını gündeme getiriyor ve mesela, biz okulların risk analizini yaptığımızda bir okulda öğrenci başına 100 TL harcıyoruz ama bazı okullarda da 64 TL harcıyoruz. Niye? Oranın okul aile birliği daha güçlü ve imkânları daha fazla. Dolayısıyla eşit davranmıyoruz, adil davranıyoruz ve fırsat adaleti biçiminde bir yaklaşım sergiliyoruz.”

BİNLERCE ÖĞRENCİ YER DEĞİŞTİRDİ

Sunumda, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kanunu kapsamında ikameti geçici olarak değiştirilmek zorunda kalınan ve nakil yapılan öğrenci sayısına da yer verildi. 2019-2020 eğitim öğretim yılında 10 bin 649, 2020-2021 eğitim öğretim yılında ise 11 bin öğrencinin, kadına yönelik şiddet nedeniyle öğrenim gördükleri okullarından başka okullara nakledildiği bildirildi.

KADIN YÖNETİCİ SAYISI DÜŞÜK

Bakan Selçuk’un MEB’deki kadın yöneticilerin oranına yönelik paylaştığı veri de dikkati çekti. Kadın eğitim yöneticilerinin tüm yöneticiler içindeki oranının yüzde 18’de kaldığı öğrenildi. Selçuk, öğretmenlerde ise kadın oranının yüzde 61 olduğu ifade etti.

04-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş