Arama sonuçları

Öğretmenler telafi programının detayını bilmiyor

Öğretmenler telafi programının detayını bilmiyor

MEB, telafi eğitimi yapılacağını açıkladı, ancak detayları ise halen belirsiz.

Milli Gazete'den Mehmet Fahri Özkan'ın haberine göre, sendikalar yaz aylarında nasıl bir telafi programı uygulanacağını merak ediyor, söz konusu öğretmenler ise yaz programlarını şimdiden planlayamıyor.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Haziran ayı itibariyle telafi eğitim yapılacağını açıkladı. Haziran ayına son birkaç gün kala yapılan bu açıklama sonrasında telafi eğitimini uygulayacak öğretmenler, yapılacak telafi eğitime dair programın MEB tarafından açıklanmasını bekliyor.

“ÖĞRETMENLER, SÜREÇLERİ DAHA ERKENDEN ÖĞRENMELİ”

Haziran ayında başlayacağı açıklanan telafi eğitime dair programdaki belirsizlik öğretmenleri tedirgin ediyor. Kovid-19 salgını ile eğitim alanında yaşanan olumsuzluklar hâlâ gündemde. Öğretmenler yapılması planlanan programlardan daha erken bilgi almak isterken, sendikalar ise öğretmenlerin sürece dahil edilerek tedirginliğinin azaltılmasını talep ediyor.

“PROGRAMIN PAYLAŞILMASINDA YAŞANAN GECİKME PANDEMİDEN KAYNAKLI”

Telafi eğitimi ile ilgili programın hazırlandığını fakat kamuoyu ile paylaşımının pandemi döneminde yaşanan muğlak açıklamalardan dolayı geciktiğini belirten Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, “Bilim Kurulu’nun muğlak ifadeler kurması, pandemi ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulunması, bazen normalleşmeye ışık tutacak açıklama olduğu gibi aynı zamanda tedbiri de öne çıkardıkları açıklamalar olunca maalesef bu çalışmalarda erken ve hızlıdan altyapı çalışmaları yapılmış olsa bile kamuoyu paylaşımı yapılamayabiliyor. Ancak MEB’in telafi eğitimi ile ilgili hazırlıkları tamamladıklarını gördüm. Programların daha erken açıklanabilmesi, Mayıs ayı başı gibi gerekli bilgilendirilmesi tabii ki önemli ama işin temeli eğitim ve bakanlığın hazırlığı ile ilgili değil tamamen pandemi dönemindeki muğlaklık ile alakalı bir durum var” dedi.

“ÖĞRETMENLERİN BİLGİSİ OLMASI GEREKLİ”

Salgın sürecinin eğitimde oluşturduğu olumsuzlukları gidermek için öğretmenler ile işbirliği içerisinde hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Anadolu Eğitim Sendikası Başkanı Mehmet Alper Öğretici, “Telafi eğitim programının özellikle uzaktan eğitim sürecinde mesela yarın okul açılacağı kararı alındığında öğretmenlerin bilgisi olmadığı için Eylül ayından beri sıkıntılara yol açtı. Biz bu sıkıntılardan dolayı telafi eğitimde yaşanan sorunların daha erkenden açıklanarak öğretmenlerin de ne yapacaklarını bilmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifade etti.

31-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş