Arama sonuçları

Öğretmenlere uluslararası eğitici eğitmeni programı

 Öğretmenlere uluslararası eğitici eğitmeni programı

Öğretmenlere uluslararası eğitici eğitmeni programı. MEF Okulları’ndan 21 öğretmen eğitici eğitmeni (Flipped Learning Global İnitiative-FLGI) programına başladı. Dünyada tüm programlarında Flipped Learning’i uygulayan ilk üniversite olan MEF Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Uygulamaları Araştırma Merkezi'nin (CELT) Direktörü, aynı zamanda uluslararası FLGI ekibinde görev alan Dr. Caroline Kurban’ın desteği ile eğitim verilecek.

Kuban bu eğitim ile ilgili şunları söyledi:

“Öğretmenler Flipped Learning üzerine becerilerini geliştirmek için Flipped Learning Global İnisiyatifi (FLGI) onaylı Flipped Learning eğitimine ve atölye çalışmasına katılacaklar. Öğretmenler, dünyanın dört bir yanından 40 Flipped Learning uzmanının deneyimlerine dayanan bir eğitim olan Flipped Learning Level-1 Master Class Online Sertifikasını alacaklar. Ayrıca, eğitim sırasında Flipped sınıflarını başarılı bir şekilde yönetmek ve en büyük hatalardan kaçınmak için ihtiyaç duydukları temel bilgileri edinecekler.”

ÖĞRETMENLERE ULUSLARARASI EĞİTİCİ EĞİTMENİ PROGRAMI

Uluslararası sertifika programı sonrası MEF Okulları öğretmenleri iki ayrı modül

sertifikası alacak. Bu öğretmenler daha sonra okul içi eğitimler vererek MEF Okulları’nın tüm öğretmenlerini Flipped Learning konusunda bilgilendirecek.

FLIPPED LEARNING NEDİR?

Yenilikçi eğitim-öğretim modeli Flipped Learning (tersyüz öğrenme) hızla gelişen teknoloji ve bilim öğrenim metotlarının ortaya çıkmasını sağladı. Flipped Learning; öğrenme sürecinin alt basamaklarını (bilgi edinme ve anlama) derslik dışında öğrenciye bırakan, geleneksel yöntemi tersine çeviren, öğrenciyi merkeze alan, akademisyene öğretme değil öğrenmeyi kolaylaştırma görevini veren, materyal olarak özet video ve çevrimiçi kaynakların kullanıldığı ve sürecin tamamının interaktif ortamda gerçekleştirildiği, Y ve Z kuşağının algısına uygun öğrenme yöntemidir. Bu yöntemin  en önemli özelliği konsantrasyonları, algıları ve ifadeleri farklı olan yeni kuşağı birey olarak ele alıyor olmasıdır. Bu yöntemde; öğrenci, akademisyenin hazırladığı 10-15 dakikalık özet ders videosunu derse gelmeden önce izler. Sonra, sınıfta oluşturulan 3-5 kişilik gruplarla dersin içeriğini tartışılır. Akademisyen bu esnada sınıfta yönlendirici olarak yer alır. Dersin ikinci yarısında ise, öğrenci gruplarından dersin konusuna uygun güncel bir problemin çözümü istenir. Böylece bilginin ezber olmasının önünün geçilir, bilgi kullanılarak özümsenir, içselleştirilir.

 

 

 

13-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş