Arama sonuçları

Öğretmenleri ayırmayın, hepsi uzmandır

Öğretmenleri ayırmayın, hepsi uzmandır

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Öğretmeliğin aday, öğretmen, uzman ve başöğretmen şeklinde kariyer basamakları olarak sıralanmasını eleştiren Altay, tüm öğretmenlerin uzman olduğunu ve öğretmenler arasında ayrım yapılmaması gerektiğini söyledi.

Altay, sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması konusunda Altay, "Eğer doğru dürüst bir kanun gelirse elbette biz de destekleyeceğiz. Bizim de bir hazırlığımız var" dedi.

ÖĞRETMENLERİ AYIRMAYIN

Sözleşmeli öğretmenlerin alımında mülakat yapıldığına dikkati çeken Altay, şunları söyledi: "İnşallah sözleşmeli öğretmenliği kaldırınca bütün genel öğretmen alımında sakın ha bir mülakat süreci başlatmayın, Milli Eğitim Bakanlığı’nı başınıza yıkarız. Sınava giren öğretmen, o sınavı geçtiyse atanacak. Bir de bu öğretmenleri ayırmayın. Öğretmenlik, kendisi bizatihi uzmanlıktır, Erdoğan. Diyor ki 'uzman öğretmenlere bin, başöğretmenlere 2 bin lira para'. Öğretmenlerimizin hepsi uzmandır. Hepsine aynı parayı vereceksin." dedi.

Milli Eğitim Şurası'na işaret eden Altay, şöyle dedi: "Şura salonumuz var. Milli Eğitim Şurası'nı otelde yapıyoruz. Milli Eğitim Şurası'nı otel lobilerine taşıyan bir kafa, eğitimin de içini boşaltmaktan başka bir iş yapamayacak kafadır."

 

02-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş