Arama sonuçları

Öğretmenlerin okula gitmesi mantıklı değil

Öğretmenlerin okula gitmesi mantıklı değil

Öğretmenlerin okula gitmesi mantıklı değil. Covid-19 salgını kontrolden çıkınca Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm okullarda uzaktan eğitime geçilmesi kararı alırken öğretmenleri ise okula çağırdı.

MEB, uzaktan eğitimde, ‘dördüncü dönem’in başladığı 23 Kasım’dan üç gün uzaktan eğitimin detaylarını içeren bir genelge yayımladı.

ÖĞRETMENLERİN OKULA GİTMESİ MANTIKLI DEĞİL

Genelgede, zümre öğretmenleri ile rehber öğretmenlerin haftada bir gün okula gitmesi gerektiği belirtildi. Önceki gün yayımlanan yeni yazıda ise rehber ve zümre öğretmenlerinin birlikte yapacağı planlamaların ardından tüm öğretmenlerin haftada bir gün okulda olması istendi.

Eğitimcilere göre ise bu hatalı ve değişmesi gerekiyor. BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, MEB’in öğretmenlerin enerjisini boşa kullandığını savunan Eğitim Uzmanı Ali Taştan, söz konusu uygulamanın günde 250 bine yakın öğretmenin hareket halinde olmasına yol açacağının altını çizdi. aştan, “Bu öğretmenlerin büyük bölümü büyükşehirlerde ve okullarına gitmek için toplutaşıma kullanıyor” dedi.

Öğretmenlerin bu dönemde okulda yapması gereken bir iş olmadığını ifade eden Taştan, şunları söyledi: “Öğretmenlerden hiçbir iş yapmadan, okulda bulunmaları isteniyor. Mantıklı bir açıklaması yok. Öğretmenler uzaktan eğitimi tüm gayretleriyle evlerinden sürdürüyor. Görevlerini büyük bir özveriyle devam ettiriyorlar. Ancak bu uygulama, öğretmenlerin enerjisini boş yere kullandırmaktan başka bir işe yaramayacak.”

05-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş