Arama sonuçları

Okul dışından atamaya Boğaziçi’nde ortak tepki

Okul dışından atamaya Boğaziçi’nde ortak tepki

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki tüm bölümler, atanmış rektör Prof. Dr. Naci İnci’nin İzmir Bakırçay Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. İlhami Öztürk’ü Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne müdür olarak atamasına dair bir açıklama yayımladı.

BirGün'de yer alan habere göre, açıklamada, Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinin 9 Şubat’ta gerçekleştirdikleri seçimde seçilen bir öğretim üyesi yerine, akademisyenlerin iradesi hiçe sayılarak dışarıdan birinin atanmasının üniversitenin şeffaf ve demokratik yönetim yapısına zarar vereceği ve bu nedenle kabul edilemez olduğu belirtildi.

ÖĞRETİM ÜYELERİ KARŞI ÇIKTI

Boğaziçi Üniversitesi’nin 29 bölümünün konuya dair açıklamasında öğretim üyeleri tarafından Sosyal Bilimler Enstitüsü için bir müdür seçtikleri hatırlatıldı ve şu ifadeler kullanıldı:

"Aşağıdan yukarıya şeffaf ve demokratik yönetim yapısına aykırı bir şekilde dışarıdan bir kişinin bu göreve atanması, üniversitemize zarar vereceğinden kabul edilemez niteliktedir. Geri dönülmez bir kamu zararı yaratan bu uygulamadan derhal vazgeçilmeli."

14-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş