Arama sonuçları

'Okul Gıdası' logosuna bir kez daha erteleme mi gelecek?

'Okul Gıdası' logosuna bir kez daha erteleme mi gelecek?

 'Okul Gıdası' logosuna bir kez daha erteleme mi gelecek? erteleme talebi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 7 Eylül'de uygulamaya alınması planlanan "Okul Gıdası" logosunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını süreci dikkate alınarak 2023'e ertelenmesi talebinde bulundu.

'OKUL GIDASI' LOGOSUNA BİR KEZ DAHA ERTELEME Mİ GELECEK?

Palandöken, yazılı açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel okullarla kurumların bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerde satışa sunulacak hazır ambalajlı gıdaların etiketi üzerinde "Okul Gıdası" logosunun yer alması kararının, esnafların mevzuat hükümlerine uyum sağlaması için 7 Eylül'e ertelendiğini anımsattı.

Kovid-19 salgını süreci göz önüne alınarak, uygulamaya geçişin yeniden ertelenmesini talep eden Palandöken, şöyle dedi:

"Pandemi sürecinde kantinci esnafımız ve firmalar henüz hazırlıklarını tamamlayamadı. Piyasada Okul Gıdası logolu ürünlere ulaşmanın zorluğu göz önünde bulundurularak yaşanacak mağduriyetin önlenmesi için Okul Gıdası logosu en az 3 yıl ertelenmeli."

"Okul Gıdası" logosunun kullanımına ilişkin süre bir yıl uzatıldı. Uygulama 16 Eylül'de başlayacaktı. Okul Gıdası logosu olmayan ürünler okul kantinlerinde yarından itibaren satılamayacaktı.

‘OKUL GIDASI’ LOGOSUNA BİR YIL ERTELEME GELDİ

Ancak uzun süredir üreticiler ve kantinciler uygulamanın ertelenmesini istiyordu. Tıpkı okul servislerine getirilen güvenliğin bir yıl ertelenmesi gibi Okul Gıdası logolu ürünlerin satışı da ertelendi.

Tarım ve Orman Bakanlığının "Okul Gıdası Logosu Uygulaması Usul ve Esasları Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

7 EYLÜL 2020 TARİHİNE KALDI

Geçen sene başlayacak olan uygulama uyum sağlamaları için gıda işletmecilerine 7 Eylül 2020 tarihine kadar süre tanınmıştı.

Tarım ve Orman, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları arasında imzalanan protokolle  resmi ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerde satışa sunulacak hazır ambalajlı gıdaların etiketi üzerinde "Okul Gıdası" logosunun yer alması kararlaştırılmıştı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca hazırlanan tebliğin yürürlüğe girme tarihi daha önce 16 Eylül 2019 olarak belirlenmişti.

24-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş