Arama sonuçları

Okul müdürlüğü için sınav Nisan’da yapılacak

Okul müdürlüğü için sınav Nisan’da yapılacak

Okul müdürlüğü için sınav Nisan’da yapılacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni çıkan yönetmeliğe göre okul yöneticiliği sınavının nisan ayında yapılacağını söyledi. Sınavı ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) değil, ÖSYM yapacak.

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı. Selçuk, öğretmen ve yönetici eğitimlerinin önemine dikkat çekti. Selçuk, geçtiğimiz hafta çıkan eğitim kurumlarına yönetici atama yönetmeliğini hatırlatarak, şöyle dedi:

 

OKUL MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN SINAV NİSAN’DA YAPILACAK

“Yönetici eğitimi ve yöneticilerin atanmasına ilişkin hususlar konusunda geçen hafta bir yönetmelik çıktı. Bunun doğrultuda nisan ayında bir yöneticilik sınavı yapılacak. Güzel ve nitelikli bir sınav, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek."

YÖNETMELİK NASIL DEĞİŞTİ?

12 Ocak 2019 tarihli Resmi Gazetede Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair bir yönetmelik yayımladı.

YAZILI SINAV YÜZDE 80 ETKİLİ

Resmi Gazete'de yayınlanan değişiklik ile müdür ve müdür yardımcılığı görevlendirmelerinde yazılı sınav ağırlığı, yüzde 80 olurken, sözlü sınav ağırlığı ise yüzde 20 oldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği şöyle:

SINAVI ÖSYM YAPACAK


‘Müdür ve müdür yardımcısı olarak ilk defa görevlendirilecekleri belirlemek amacıyla Bakanlık Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce test usulü ile yazılı sınav yapılır’ cümlesine ‘Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı’nca’ ibaresi de eklendi. Yani yönetici sınavlarını MEB’in yanı sıra ÖSYM de yapabilecek.

YAZILI SINAV KONULARI DA DEĞİŞTİ

Eskiden yüzde 10 etkisi olan ‘Genel Kültür’, ‘Genel Kültür ve Genel Yetenek’ başlığı altında yüzde 35’e çıkarıldı. Ayrıca Eğitim Bilimleri’nin de yüzde 35 etkisi olacak. Yüzde 40 gibi olan ‘Mevzuat’ın ağırlığı yüzde 10’a düştü.  Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi eskisi gibi yüzde 10. ‘Değerler eğitimi’ ile ‘Eğitim ve öğretimde etik’ yine yüzde 5 etkili.Yüzde 10’ar etkiye sahip ‘Okul yönetimi ve halkla ilişkiler’ ile Türkçe ve dil bilgisi ve yüzde 5 etkili ‘Resmî yazışma kuralları ve protokol kuralları’, ‘Yaşam becerileri ve sosyal etkinlik’ başlıkları ise kaldırıldı.

SÖZLÜ SINAVIN ETKİSİ AZALDI

'Yazılı ve sözlü sınavda başarılı olan adaylardan müdür olarak ilk defa görevlendirilmek üzere başvuruda bulunan adayların görevlendirmeye esas puanları; yazılı sınav puanının yüzde 60’ı ile sözlü sınav puanının yüzde 40’ı dikkate alınarak belirlenir’ ibaresindeki rakamlar değiştirildi. Yazılı sınavın yüzde 60 olan etkisi 80’e çıkarıldı. Sözlü sınavın yüzde 40 katkısı ise 20’ye düşürüldü. Böylece eğitimcilerin eleştirilerine neden olan sözlü sınavın etkisi azaltıldı. Ancak eğitimciler mülakatın tamamen kaldırılmasını istiyor.

20-01-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş