Arama sonuçları

Okul öncesi aç-kapa eğitimi: Özel okullarda uzaktan

Okul öncesi aç-kapa eğitimi: Özel okullarda uzaktan

Okul öncesi aç-kapa eğitimi: Özel okullarda uzaktan. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki akşam Kovid-19 önlemleri kapsamında ‘anasınıfı ve benzeri faaliyetlere ara verilecek’ açıklaması yapmış ardından da İçişleri Bakanlığı genelgesinde de “Anasınıfı ve anaokulların faaliyetlerine ara verilmesi” bölümü yer almıştı. Ama gün boyunca yaşanan tartışma bunun özel öğretim okullarını kapsayıp kapsamayacağı oldu. Aynı gece Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) genelgesi ile özel okulların bu kapsam dışı olduğu belirtildi. “Çalışan annelere hizmet vermek için” yüz yüze eğitime devam edeceği ifade edildi

Ancak devlet okullarında anaokulları, anasınıfı ve uygulama sınıflarında yüz yüze eğitim son bulurken özel öğretim kurumlarında açık olması ise tartışma yarattı. Veliler, bu karara tepki gösterdi.

OKUL ÖNCESİ AÇ-KAPA EĞİTİMİ: ÖZEL OKULLARDA UZAKTAN

Ancak dün gece ilk olarak Ankara Valiliği’nden bu kararın resmi-özel fark etmeden tüm eğitim kurumlarını kapsadığına ilişkin bilgi geldi. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinin resmi özel ayrımı yapmadan tüm kurumları kapsadığı ifade edildi.

Bugün de Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada Kovid-19  tedbirleri kapsamında, okul öncesi eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilmesi kararının, il genelinde resmi ya da özel fark etmeksizin, tüm anaokulları ve ana sınıflarını kapsadığını bilgisi yer aldı.

Açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün, 1 Aralık tarihli konuya ilişkin yazısında, resmi kurumların yer almasına rağmen özel ana okullarının yer almadığı, bu durumun da tereddütlere neden olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Konuyla ilgili olarak Kabine toplantısı sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan açıklamalarda, İçişleri Bakanlığının 30 Kasım tarihli genelgesi ve 1 Aralık tarihli İl Hıfzıssıhha Kurulu kararında açıkça belirtildiği üzere, yeni bir karar alınıncaya kadar, resmi ya da özel fark etmeksizin tüm anaokulları ve ana sınıflarının faaliyetlerine ara verilmesine karar verilmiştir. Belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınmasına, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir."

03-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş