Arama sonuçları

Okul öncesi eğitim kurumları kararı: Hangi kurumlar açık olacak?

Okul öncesi eğitim kurumları kararı: Hangi kurumlar açık olacak?

Okul öncesi eğitim kurumları: Hangi kurumlar açık olacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Yarıyıl tatilinin uzatılması ya da yüz yüze eğitim ile ilgili Kabine toplantısında alınmadı. 

Ancak toplantıda okul öncesi eğitim kurumlarını ilgilendiren bazı kararlar da alındı. Bunlardan birisi kreşlerin esnafa verilecek destekten yararlanabilmesi oldu. Bir başka karar ise okul öncesi eğitim kurumlarının ana sınıfları hariç faaliyetlerini sürdürebilecekleri.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARI NE OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından sonra MEB de şu açıklamayı yaptı:

"Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda alınan karar gereği, ana sınıfları hariç, tam gün hizmet veren resmî ve özel tüm anaokulları, Kovid-19 tedbirleri kapsamında belirlenen koşulları yerine getirmek kaydıyla yarından itibaren yüz yüze eğitime geçecektir."

 

KREŞLER DE ‘ESNAFA HİBE DESTEĞİNDEN’ YARARLANACAK

 

 “Yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz. Yıl sonuna kadar yüzde 20'den 10'a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz. Hibe şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır. Konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresini 1 Haziran'a kadar uzattık. İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız.”

14-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş