Arama sonuçları

Okul öncesi: Her dersten sonra sınıflar 10 dakika havalandırılacak

Okul öncesi: Her dersten sonra sınıflar 10 dakika havalandırılacak

Okul öncesi: Her dersten sonra sınıflar 10 dakika havalandırılacak. Okul öncesi eğitim kurumları haftada beş gün altı etkinlikle saati 30 dakikada olacak şekilde yüz yüze eğitim yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, okul öncesi eğitimle ilgili 81 il valiliğine bir yazı gönderdi.

Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzalı yazıya göre, bir sonraki eğitim öğretim yılında ilkokula başlayacak çocuklar öncelikli olmak üzere okulun kayıt alanındaki çocukların eğitime erişimi sağlanacak.

Alınacak diğer önlemler ise şöyle:

OKUL ÖNCESİ: HER DERSTEN SONRA SINIFLAR 10 DAKİKA HAVALANDIRILACAK

Her saatte en az 10 dakika olmak üzere çocuklar açık havaya çıkarılıp açık hava etkinlikleri yapılacak ve derslikler havalandırılacak. İkili eğitim yapan okullarda sabahçı ve öğlenci gruplarının giriş-çıkış saatleri arasında en az 1.5 saat boşluk olacak. Bu sürede derslikler havalandırılacak ve gerekli yerler dezenfekte edilecek. Çocukların beslenmelerini evden getirmeleri tercih edilecek. Okullardaki beslenme hizmetleri Sağlık Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsünü önerileri dikkate alınarak yapılacak.

GEREKİRSE İKİLİ EĞİTİM YAPILACAK

İmkânı uygun olan okullarda açılacak olan kulüp faaliyetlerinde ‘MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Çocuk Kulüpleri Yönergesi’nde belirtilen etkinlik süreleri esas alınacak. Çocuk sayısının yoğun olduğu okullarda şubeler bölünerek yeni şube oluşturulacak. Buralarda aynı ilçedeki norm fazlası ya da öğrenci azlığı nedeniyle şube verilmeyen öğretmenler görevlendirilecek. Gerekirse bir derslikte sabahçı ve öğlenci olacak şekilde ikili eğitim yapılacak. Öğretmen görevlendirilmesinin mümkün olmadığı durumlarda ise çocuk sayısının yoğun olduğu şubeler gruplara bölünerek aynı öğretmenin bir grupla haftada iki gün, diğer grupla haftada üç gün olacak şekilde dönüşümlü eğitim yapması sağlanacak.

22-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş