Arama sonuçları

Okul öncesi için 'belge töreni' olmayacak

Okul öncesi için 'belge töreni' olmayacak

Okul öncesi için 'belge töreni' olmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında okul öncesi eğitim kurumlarında, eğitim öğretim dönemi bitiminde "belge töreni" adı altında organizasyonlar yapılmayacağını açıkladı. Öğrencilerin, sene sonu belgeleri elektronik ortamda velilerin erişimine açılacak.

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce "Okul Öncesi Eğitimde Sene Sonu İşlemlerine" ilişkin Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla 81 il valiliğine yazı gönderildi.

OKUL ÖNCESİ İÇİN 'BELGE TÖRENİ' OLMAYACAK

Yazıda, 16 Mart'tan itibaren eğitim ve öğretime ara verildiği anımsatıldı. Buna göre okul öncesi eğitimde, ilkokul ve ortaokullarda olduğu gibi not verme, ortalama puan hesaplama ve sınıf geçme gibi iş ve işlemler olmadığı, salgın sürecinde de konuya ilişkin Okul Öncesi Eğitim ve ilköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmadığı belirtildi.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARI İÇİN

Okul öncesi eğitim kurumlarındaki sene sonu iş ve işlemlerinin mevzuat hükümlerine göre yürütüleceği ifade edilen yazıda, şöyle denildi:

"Öğretmenler, birinci ve ikinci dönem yapılan yüz yüze eğilimdeki gözlemlerine dayanarak gelişim raporlarını doldurabileceklerdir. Uzaktan eğitim yoluyla çocuklarla etkileşim içinde bulunan öğretmenler ise bu süreçteki gözlemlerini de gelişim raporlarına yansıtabilecek. Kovid-19 salgın tedbirlerine aykırı olacak şekilde belge töreni adı altında organizasyonlar yapılmayacak olup söz konusu sene sonu belgeleri elektronik ortamda velilerin erişimine açılacaktır."

12-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş