Arama sonuçları

Okul öncesi ve birinci sınıflara uyum eğitimleri sürüyor

Okul öncesi ve birinci sınıflara uyum eğitimleri sürüyor

İstanbul'da anaokulu ve ilkokul birinci sınıflara başlayan minik öğrencilerin okul heyecanı, uyum eğitiminin ikinci gününde devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nca yürütülen uyum eğitimi programı kapsamında Zeytinburnu Şehit Ömer Cankatar İlkokulu'na velileri ile gelen öğrenciler, öğretmenlerinin yardımıyla sıra halinde sınıflarına alındı.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Sınıf öğretmenlerinin yönlendirmesiyle sıralarına oturan bazı çocuklar bu sırada duygulandı ve gözyaşlarına hakim olamadı.

Çocuklarının uyum eğitimine başlaması nedeniyle heyecanlı olan bazı veliler de sınıfların kapısının önünde evlatlarının videolarını çekti.

Velilerden Dilek Karataş, kendisinin de öğretmen olduğunu belirterek, "Okulun ilk günü çok heyecanlı ve kaygılı geldik açıkçası ama okulumuz ve öğretmenlerimiz çok güzel hazırlanmıştı. İkinci gün koşa koşa geldik. Çok teşekkür ediyoruz emeği geçenlere" dedi.

Çocukların okulda 2 saat kaldıklarını anlatan Karataş, "Çok mutlu geliyor. Biz de çok heyecanlıyız. Çok başka bir şey. 3. çocuğum ama heyecanlıyız" diye konuştu.

Okulun 1-C sınıfında öğrenci olan Uras Eylembilir de okula başlamaktan dolayı mutlu olduğunu, arkadaşlarını sevdiğini söyledi.

Öğrenci Zeynep Alemdar, okula alıştığını dile getirerek derslerde öğretmeninin verdiği oyun hamuru ile oynadığını aktardı.

Çocukları derse giren velilere yönelik de okulun konferans salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

06-09-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş