Arama sonuçları

Okul öncesinde de ErkenSTEM eğitimi

Okul öncesinde de ErkenSTEM eğitimi

Okul öncesinde de ErkenSTEM eğitimi. ErkenSTEM ile geleceğin girişimcileri yetişecek. Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics(Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan STEM, son yılların en fazla ilgi çeken eğitimi oldu. Disiplinler arası bir eğitim anlamına gelen STEM eğitiminde amaç öğrencilerin ezberci değil, analitik düşünen, yaratıcı, sorgulayan bireyler olmalarını sağlamak. Genellikle ortaokul ve lise kademesinde uygulanan bu eğitim bir özel okul tarafından okul öncesi ve ilkokul düzeyinde de ErkenSTEM adıyla yaşama geçti. 

Uğur Okulları, Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi'nin akademik desteğiyle okul öncesi - ilkokul kademesinde ErkenSTEM eğitimini başladı. 

İLK KEZ OKULÖNCESİNDE BAŞLIYOR

Uğur Okulları'nda erkenSTEM eğitiminin yaşama geçmesini sağlayan BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu önce öğretmenlere STEM eğitimi verdiklerini söyledi. Çorlu öğretmen eğitimleri ile ilgili şöyle konuştu: 

"Örneğin, ortaokul ve lise STEM gurubu öğretmenlerimize 92 saatlik bir eğitim programı uygulandı. Bir senelik bir eğitim sonunda Uğur Okulları öğretmenleri STEM Lider Öğretmeni unvanı ile bu programdan mezun oldular. Şimdi aynı Lider Öğretmenlerimiz, diğer okullardaki meslektaşlarına liderlik yapıyorlar. ErkenSTEM yaklaşımı ile öğretmenlerimiz hem daha donanımlı öğretmenler olarak dünyada bir trend haline gelen bu eğitim çerçeveyi benimsiyor, hem de teorik bilgileri öğrencilerimize doğrudan aktararak değil uygulatarak, deneterek onların ileri seviyelerde sağlam bir altyapı kazanmalarını sağlıyorlar.” 

Çorlu, STEM’in “Derslerde öğrenilen bilgileri gerçek hayatta nasıl?” sorusuna da yanıt veren bir yaklaşım olduğunu belirterek bu sayede öğrencilerin teori ile pratiği buluşturabildiklerini belirtti. 

4 YAŞINDA STEM EĞİTİMİ 

Ders müfredatının içinde yer alan erkenSTEM’de okul öncesi ve ilkokul kademesindeki 4-10 yaş arasındaki öğrencilerin 2’şer aylık peryotlarda 4 ayrı tema üzerinden çalışarak aynı bilgi temelli hayat problemi için çözüm ürettiklerini belirten Çorlu şöyle konuştu: “Uğur Okulları okul öncesi ve ilkokul öğrencileri dönem boyunca 4 ayrı tema üzerinde çalışıyor. Yeşil Dünyamız temasında amaç öğrencileri Fen Bilimlerine, Makineler Dünyası’nda Mühendisliğe; Bilişim Dünyası’nda teknolojiye; Hayal Dünyamız’da ise matematiğin karmaşık ancak bir o kadar da büyüleyici yapısını deneyimletmek” dedi.

BAUSTEM Direktörü Doç Dr. M. Sencer Çorlu ve Uğur Okulları Genel Müdür Yardımcısı Nil Çiçek ve BAUSTEM Direktör Yardımcısı Dr. Zerrin Doğança Küçük’ün erkenSTEMseminerinin ardından davetliler GoPro kameralarını takarak workshopa katıldı. 

Uğur Okulları Genel Müdür Yardımcısı Nil Çiçek de çocukların bu eğitimler sayesinde birlikte çalışmayı öğrendiklerini belirterek,  "Yıl boyunca aldıkları eğitim sayesinde öğrencilerin edindikleri kazanımlar onların hayata daha kolay adapte olmalarında ve önlerine çıkan problemlerde çözüm üretebilmelerinde destek olacaktır” dedi.

20-03-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş