Arama sonuçları

Okul öncesinde yüz yüze eğitim yargıya taşındı

Okul öncesinde yüz yüze eğitim yargıya taşındı

Okul öncesinde yüz yüze eğitim yargıya taşındı. Tüm diğer kademelerde uzaktan eğitim sürerken, okul öncesinde haftanın 5 günü yüz yüze eğitim yapılması kararı yargıya taşındı. Eğitim Sen bu kararın öğretmenlerin yaşamını riske atan bu karar ile yürütmeyi durdurma istemiyle Danıştay’a dava açtı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün "Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim" konulu 20.11.2020 gün ve 16988740 sayılı yazısıyla okul öncesi eğitim kurumlarında haftada beş gün ve günde 6 etkinlik saati süreyle yüz yüze eğitim yapılmasına karar verildi. Bu yazıya göre  fiziki imkânları uygun okul öncesi eğitim kurumlarında salgınla ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüplerinin açılabileceği belirtildi.

OKUL ÖNCESİNDE YÜZ YÜZE EĞİTİM YARGIYA TAŞINDI

Oysa bir gün önce salgının seyrindeki yükseliş gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un tüm kademelerde uzaktan eğitime geçişin detaylarını anlattığ yazısının yayımlandığına dikkat çeken sendika yöneticileri şöyle dedi:

“Bu açıklamada eğitim sürecinin okul öncesi eğitim kurumları dâhil 20 Kasım 2020-4 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla yapılacağı belirtilmiştir. Salgının seyrinde yükseliş devam ederken, bir gün içinde bu işlemin tesis edilmesinin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bu işleme dayanak olarak gösterilen bakanlık ile ilgili kurumlar arasındaki istişare salgının seyrini azaltmamaktadır. Bu nedenle söz konusu bakanlık işlemi okul öncesi eğitim kurumlarındaki öğrenci ve öğretmenlerin yaşamlarını riske atmaktır. Sendikamız bu işlemin iptali ve savunma alınmaksızın yürütmeyi durdurma istemiyle Danıştay'a dava açmıştır. “

23-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş