Arama sonuçları

Okul seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Okul seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Okul seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Eğer bir ebeveynseniz, hayatınız boyunca çocuğunuzun geleceğine etki edecek önemli kararlar verirsiniz. Bunların en başında okul seçimi gelir. Bu o kadar önemli bir karardır ki çocuğunuzun kişiliğinin oluşmasından bilişsel kapasitesine, duygusal zekasının gelişmesinden ilgi alanları ve sosyal dünyasına dek birçok konu okul seçiminden doğrudan veya dolaylı etkilenir.

OKUL SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

Peki doğru okulu nasıl seçeceğiz? Bu önemli kararı verirken nelere dikkat etmemiz gerekli?

ide okulları eğitimcileri her kurum gibi okulların da bir varoluş nedeni olduğuna dikkat çekerek, şu önerilerde bulunuyor:

Çocuğunuz için seçeceğiniz okulun vizyonu çok önemlidir. Çocuklarımızı yarına hazırlayacak ve onların geleceğini şekillendirecek okulun, geleceği doğru anladığını, bugünün ihtiyaçları ile geleceğin beklentileri arasında doğru bir köprü kurabildiğini gösterdiği bir vizyonu ve yaklaşımı olmalıdır. Bu vizyon ve yaklaşım, güçlü değerlerle desteklenmeli, gerçekçi ve anlamlı hedefler üzerinde yükselmelidir.

 

GÜÇLÜ VE KURUMSAL BİR YAPI

 

Seçeceğiniz eğitim kurumunun güçlü, açık ve güven veren bir kurumsal yapısı olması elzemdir. Okul; eğitim modeli ve kalitesi, yarına yönelik yatırımları açısından sağlam bir kurumsal temel üzerine oturmalıdır. Bu kurumsal yapı, tecrübeli ve yetkin bir idari kadro tarafından esnek ve yenilikçi bir anlayışla yönetilmelidir. İdari kadro eğitim bilgisi anlamında tecrübeli, yetkin ve kendini geliştirmeye kararlı olmalıdır.

 

 

ÖĞRETMEN NEDEN ÖNEMLİ?

Şu bir gerçek ki eğitim hayatının en büyük biçimlendirici faktörü öğretmenlerdir. Çocuğunuzla sizden daha fazla zaman geçirecek, onun geleceğini şekillendirecek kişiler olan öğretmenler öncelikle tecrübeli birer eğitimci olmalıdır. Bu tecrübe sadece yerel boyutta kalmamalı, küresel gereklilikleri de kucaklayan bir tecrübe olmalıdır. Öğretmenler bir yandan eğitmen fonksiyonunu icra ederken diğer yandan birer yönlendirici, mentor ve kolaylaştırıcı olarak çocuklarınızın kendi yaratıcılığını ortaya çıkarmalarına yardımcı olmalıdır. Sürekli değişen ve gelişen bir dünyada öğretmenler de sürekli gelişime ve yenilikleri küresel ölçekte takip etmeye açık olmalı, bu yönde sürdürülebilir bir gelişim felsefesini benimsemelidir.

DÜNYA VATANDAŞLARI YETİŞTİRMEK

Sınırların ortadan kalktığı dünyada çocuğumuzun da bir küresel dünya vatandaşı olarak yetişmesi önemlidir. Bu süreçte okul yerel ve milli değerlerle birlikte küresel değerleri ve beklentileri harmanlayan, standart müfredatın ötesinde zenginleştirilmiş içeriklerle desteklenen bir eğitim modeli ortaya koymalıdır. Bu model çerçevesinde eğitilen öğrenciler, yabancı dil konusunda çok yetkin olmalı, kendilerini farklı dillerde ifade edebilmeli, dünya ile etkileşimlerini sağlayacak teknolojileri akıllı biçimde kullanmaya vakıf olmalılar. Okul, bunları sağlayacak teknolojik, gelişimsel ve vizyoner altyapıyı sağlayabilmelidir.  

FARKLI BOYUTLARDA BAŞARI

 

Çocuklarımızı yarınlara hazırlayacak okul, başarıyı da geniş bir perspektifte tanımlayabilmelidir. LGS gibi yerel sınavlara doğru hazırlanmanın yanı sıra, yurtdışında eğitim görmeye hazır öğrenciler yetiştirebilmelidir. Bunun için yerli ve yabancı iş ortakları ve kurumlar ile etkili işbirlikleri kurmalı ve ulusal ve uluslararası eğitim dünyasının öncü ve lider bir parçası olarak konumlanabilmelidir.

FARKLILIKLARIN ZENGİNLİĞİ

 

Yarının güçlü karakterlerini eğitecek olan okulda her türlü farklılığa, farklı düşünceye saygı duyulmalı ve bu farklılıkların çeşitliliğinden doğan zenginlik değerlendirilmelidir. Ayrıca okul, güvenli bir eğitim ortamı oluşturarak her öğrencinin kendini ifade edebildiği, ortaya koyabildiği bir atmosfer yaratabilmelidir. Farklı bireylerin farklı öğrenme tarzları ve güçlü özellikleri olabileceğinin farkında olmalı, yapılandırılması buna yönelik bir eğitim sistemi ortaya koymalıdır.

 

 

 

 

12-03-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş