Arama sonuçları

Okul seralarında üretilen çiçekler marka olma yolunda

Okul seralarında üretilen çiçekler marka olma yolunda

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamına alınan Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okulun seralarında ürettikleri yıllık 750 bin süs bitkisiyle marka oluşturmayı hedefliyor.

"Çiçek kenti" Yalova'da Mesleki Eğitimde 1000 Okul projesi kapsamına alınan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi seralarında eğitim alan öğrenciler, yıllık 750 bin süs bitkisi üretiyor. 

SÜS BİTKİLERİ LİSESİ OLARAK KURULDU

Projede yer alan ve 1993 yılında Süs Bitkileri Meslek Lisesi olarak kurulan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileri, yıllık 750 bin süs bitkisinin üretildiği seralarında, ülkeye yeni bir marka kazandırmayı hedefliyor. Mesleki Eğitimde 1000 Okul projesine, Yalova'dan Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bülent Özyürük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dâhil edildi. 

Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 1993 yılında Türkiye'de süs bitkileri kapsamında kurulan ilk lise olduğu, Yalova'da kesme ve saksı çiçekleri konusunda Türkiye'nin ihtiyacının yüzde 40'ını karşıladığı belirtiliyor. Bu kapsamda da özellikle okulun marka değeri oluşturması konusunda diğer kurumlarla iş birliği içinde olmasının sağlandığı belirtildi. Projeyle, okullarda dinamizmin arttığı ve sektör iş birliğiyle hareket edildiği ifade edildi.

 

 

29-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş