Arama sonuçları

Okul yönetimi 3 bin lira istedi, '15 bin lira alanlar var' savunması yaptı

Okul yönetimi 3 bin lira istedi, '15 bin lira alanlar var' savunması yaptı

Okul yönetimi 3 bin lira istedi, '15 bin lira alanlar var' savunması yaptı. Ümraniye’deki Nihat Sami Banarlı Ortaokulu’nda 3 bin TL’ye özel sınıf açıldığı iddia edildi. Cumhuriyet’ten Kübra Köklü'nün haberine göre, gazeteye konuşan veliler, devlet okulunda paralı sınıf açılmasına tepki gösterirken, bir okul yöneticisi uygulamayı, “Veliler, bizi 3 bin lira aldığımız için mi şikâyet etti? Ne var ki bunda? Her okul özel sınıf açıp para alıyor. Hatta bir okul öğrenci başına 15 bin TL alıyor’’ ifadeleriyle savundu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın devlet okullarında sıkça gündeme gelen paralı sınıf iddialarıyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığına ilişkin açıklamasına rağmen “paralı sınıf” ihbarları gelmeye devam ediyor. İstanbul Ümraniye Atakent’te bulunan Nihat Sami Banarlı Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrencilerin velileri, okulun paralı eğitime geçtiğini öne sürerek, 3 bin TL’ye özel sınıfların açıldığını dile getirdi. Eğitimde çifte standart uygulandığını belirten bir veli, “Çocuğumun not ortalaması yüksek olduğu halde benden özel sınıf için 3 bin TL istediler. Benim de ekonomik durumum iyi olmadığı için ödeyemedim. Taksitlendirme istedim ama yapmadılar. Özel sınıfın olması çocuklar arasında kötü bir rekabet oluşturdu” dedi.

‘EZİK SINIFI'

Okulda İngilizce ağırlıklı paralı sınıfların olduğunu kaydeden başka bir veli de, “Veliler bir kereye mahsus 3 bin TL veriyor. Bir dahaki yılda ise bu özel sınıftaki çocuklardan 900 TL kitap parası alıyorlar. Özel sınıfa okulun en iyi hocaları giriyor. Devlet okulunda paralı özel bir sınıfın olması kabul edilemez. Çocuklarımız sorunlar yaşamaya başladı. Çünkü özel sınıfta okuyan öğrencilere hocalar daha iyi davranıyor. Çocuklar arasında ‘ezik sınıftasınız’ diye kavgalar çıkıyor. Kısacası Nihat Sami Banarlı Ortaokulu’nda parayı veren düdüğü çalıyor” diye konuştu.

Okul yönetimi ise 3 bin lira karşılığında özel sınıfların açıldığını doğrulayarak uygulamayı savundu. Bir yönetici, MEB’in verdiği ödeneğin okulun masraflarını karşılamaya yetmediğini, okullarında ek gelir elde etmek için bu yola başvurduklarını aktardı.

Öte yandan, mahalle sakinlerinden Bulut Can Okuducu, “Okul yapıldığı günden beri alt katta su var. İnşaat firması tarafından okul, arazi tam olarak araştırılmadan dere geçen araziye yapıldı. Yağışlı havalarda en alt kata su basıyor. Su ve nem yüzünden asansörün halatları pas tutuyor. Mahallenin bir bölümünden de eskiden su deresi geçermiş. O su deresinin geçtiği hat üzerinde binaların altında da bu su var. Binaların altında bulunan su motorlarıyla bu sular atılıyor. Okulun altında su birikiyor bu da okulu çürütüyor. Bu durumu CİMER'e de bildirdim. Ama daha cevap gelmedi” dedi.

14-10-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş