Arama sonuçları

Okul zili çalıyor: Koronavirüs önlemleriyle eğitim

Okul zili çalıyor: Koronavirüs önlemleriyle eğitim

İlk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim zili bugün ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi gruptaki öğrenciler için uyum programı kapsamında çalıyor.

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre, 6 Eylül itibariyle de tüm sınıf seviyelerinde, haftada 5 gün olmak üzere yüz yüze eğitim başlayacak. Yaklaşık 18 milyon öğrenci, 1 milyonu aşkın öğretmen, uzun bir aradan sonra ilk kez hep birlikte okullarda olacak. Bilindiği gibi Mart 2020’den itibaren okullarda aç-kapa şeklinde çok kısa süreli yüz yüze eğitim yapılmış, öğrenciler haftada 2 gün olmak üzere seyreltilmiş bir şekilde eğitime devam edebilmişti.

KURALLARI ÖĞRENECEKLER

Bugünden itibaren 3 Eylül’e kadar ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi için düzenlenecek uyum haftası kapsamında öğrenciler, okullara belirli saatlerde gelecek ve okula alışmaya çalışacaklar; öğretmenleriyle diyaloglarını geliştirecekler. Uyum eğitiminde öğrencilerin öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenme ortamını, okulunu, arkadaşlarını tanıması ve kuralları öğrenmesi sağlanacak. Öte yandan öğretmenlerin mesaisi de dün başladı. Öğretmenler, Sağlık Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda, çok kapsamlı eğitim seminerleri alacaklar. 

Tüm kademeler için 6 Eylül’de başlayacak eğitimler ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak gerçekleştirilecek.

Yüz yüze eğitim planlandığı gibi devam ederse yarıyıl tatili 24 Ocak - 4 Şubat arasında olacak. İkinci dönem 7 Şubat 2022’de başlayacak; okullar 17 Haziran 2022’de kapanacak.    

AŞI OLMAYANA PCR TESTİ ŞARTI

Okullarda koronavirüs salgınına karşı önlemler alındı. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı iş birliğinde “Covid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi” hazırlandı. Buna göre öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada 2 kez PCR testi ile taranmaları istenecek. Velilerin bahçe dâhil okula girişlerine izin verilmeyecek. Dersler ise 40 dakikayı aşmayacak.

Ayrıca, rehberde sosyal mesafeye dikkat edilmesi, teneffüs saatlerinin farklı zamanlarda düzenlenmesi, sınıf içerisinde öğrencilerin oturma düzeninin yüzleri aynı yöne dönük olacak şekilde yapılandırılması gerektiğine vurgu yapıldı. Okulun başlangıcında velilere olası hastalık durumunda bilgi paylaşabilmeleri için Bilgilendirme Formu verilecek.

Üniversiteler ise 13 Eylül itibariyle yüz yüze eğitime başlayabilecek. Ancak çoğunluğu derslere, ekimin ilk haftası başlamayı planlıyor. Bu yıl üniversitelerin büyük bir kısmı yüzde 40’ı online olmak üzere hibrit eğitim verecek.

EĞİTİM TAKVİMİ

1-3 Eylül: Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için uyum eğitimleri verilecek 

6 Eylül: Tüm kademelerde yüz yüze eğitim başlayacak

15-19 Kasım: Birinci dönem ara tatili 

24 Ocak  4 Şubat 2022: Yarıyıl tatili 

7 Şubat 2022 - İkinci dönem başlayacak 

11-15 Nisan 2022: İkinci dönem ara tatili 

17 Haziran: Okullar kapanacak.

01-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş