Arama sonuçları

Okula giden ile gitmeyen arasında eşitsizlik büyüyecek

Okula giden ile gitmeyen arasında eşitsizlik büyüyecek

Okula giden ile gitmeyen arasında eşitsizlik büyüyecek. Okul öncesi ve ilkokul 1’inci sınıfa başlayan öğrenciler için eğitim öğretim 21 Eylül’de başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) açılacak okullar konusunda inisiyatifi velilere bırakmakla yetindi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler için "Velilerimiz isterlerse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilirler” dedi.

BirGün'den Meral Danyıldız'ın haberine göre, uzmanlar, salgın koşullarında başlayacak eğitimde topun velilere atılması var olan eşitsizliği daha da derinleştireceği görüşünde.

OKULA GİDEN İLE GİTMEYEN ARASINDA EŞİTSİZLİK BÜYÜYECEK

 

Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Bozdoğan, bir an önce öğrencilerin yüz yüze eğitimle okulda arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle bir araya gelmesini hedeflemek gerektiğini söyledi. Alınan kararla eşitsizliğin derinleşeceğini aktaran Bozdoğan, şöyle dedi: “Öğrenci ailelerinin çocuklarını okula göndermeme tercihinde bulunması temel bir hak. Ancak bu hakkın kullanılmasıyla öğrenci ailelerinin sosyoekonomik yapısının doğrudan bağlantısı var. Kimi ailelerin çocukları okula gitmezken ve o aileler kendi ekonomik olanaklarından kaynaklı eğitimi evde tamamlayabilecekken, bazı ailelerin bu imkâna sahip olmadığı için çocuklarını okula göndermek zorunda kalması çok ciddi eşitsizlikler yaratacak.”

Bozdoğan, eğitimle ilgili ilk deneyimlere sahip olacak çocukların öğretmenle kuracağı yüz yüze ilişkinin çok önemli olduğunu kaydetti:

“Seyreltilmiş ve aşamalı geçiş doğru bir yöntem ancak velilerin tercihine bırakılmış, eşitsizlikleri derinleştiren ve ne olacağı belirsiz bir sürece götüren bir yaklaşım doğru değil.”

11-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş