Arama sonuçları

Okullar 30 Nisan'da açılır mı?

Okullar 30 Nisan'da açılır mı?

Okullar 30 Nisan'da açılır mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitime verilen ve 30 Nisan'da sona ermesi planlanan aranın uzatılmasının söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine, konunun kabine toplantılarında istişare edildiğini söyledi. Duruma göre okulların açılış tarihinde değişikliğine gidilebileceğini belirten Selçuk, şunları kaydetti:

"Biz aslında her hafta kabine toplantılarında Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sağlık Bakanımız ve ilgili diğer bakanlıklarımız görüşüyoruz. Bu konu, sadece bakanlıkların ayrı ayrı meselesi değil. Bir bakanlığın alacağı karar, bütün bakanlıkları ilgilendiriyor. O yüzden de sürekli istişare halindeyiz. Her gün görüşmeler halindeyiz, gelişmeleri paylaşıyoruz. Eğer koşullar bunu gerektirirse yani önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde farklı bir durum ortaya çıkarsa ya da çıkmazsa biz de elbette okulların açılmasıyla ilgili kararı gözden geçiririz ve halkımızla paylaşırız. Bu birlikte ele alınması ve değerlendirilmesi gereken bir konu."

'YAZIN 2 AY BOYUNCA OKULLAR AÇIK OLACAK' YORUMU DOĞRU DEĞİL

Bakan Selçuk, yaz tatilinde yapılması planlanan telafi eğitimi ile ilgili ise şu açıklamalarda bulundu:

"Bu, sadece tedbir amaçlı olup yazın 2 ay ya da 3 ay boyunca telafi eğitim yapılacağı, ders yapılacağı anlamını asla taşımıyor. Bunu fazla zorlamamak lazım. Biz televizyonla eğitim yapıyoruz ve çocuklarımızın okuldan soğumasını engelliyoruz. EBA'da da çalışmalar yapıyoruz, bazı eksikliklerimizi de bu şekilde gideriyoruz. Üçüncü aşamada da telafi eğitim yapacağız. Diyelim ki bizim 2 ay boyunca okullarımız tatil oldu. Biz okulların tatil olduğu süre kadar telafi eğitim yapmayız. Telafi eğitimi tamamlayıcı bir eğitimdir, televizyonla beraber EBA ile beraber yapmaya çalıştığımız hızlandırıcı bir çalışmadır. O yüzden de 'Yazın 2 ay boyunca okullar açık olacak, eğitim olacak.' yorumu kesinlikle doğru değil."

16-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş