Arama sonuçları

Okullar ara tatile problemlerle girdi

Okullar ara tatile problemlerle girdi

Okullar ara tatile problemlerle girdi. Uzmanlar tarafından salgının yayılma merkezlerinden biri olarak belirtilen okullar ara tatile girdi. 25 Kasım Pazartesi gününe kadar sürecek olan tatilin öncesinde birçok okulda koronavirüs vakaları görüldü.

Öğrencilerin okula gidip gitmemesi ise velilerin inisiyatifine bırakıldı. Uzaktan eğitime erişmekte güçlük yaşayan binlerce çocuk eğitim-öğretimden faydalanamadı.

OKULLAR ARA TATİLE PROBLEMLERLE GİRDİ

BirGün'den Meral Danyıldız'ın haberine göre, pandemide yaşanan eğitim sürecini değerlendiren Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, MEB’in salgın yayılımının okullardaki etkisini ısrarla paylaşmadığını kaydetti. “Sendikamıza ulaşan bilgiler okullarda salgının ciddi boyutlara ulaştığını gösteriyor” diyen Aydoğan, şöyle devam etti:

“Uzaktan eğitimde yaşanan eşitsizlikler salgında okulların kapalı kaldığı günden bugüne devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı tarafından 500 bin tabletin öğrencilere dağıtıldığı bilgisi açıklandı. Ancak bu cihazların dağıtıldığına dair sendikamıza hiçbir bilgi ulaşmadı. 4 milyonun üzerinde öğrenci hâlâ EBA’ ya giriş dahi yapamamakta, öğrencilerin yüzde 60’ından fazlası ise ebeveynlerinin cep telefonları ile uzaktan eğitime erişmeye çalışıyor.”

Aydoğan, önerilerini şöyle sıraladı:

“Salgın koşullarında okulların güvenli ve hazır olması için yeterli ödenek gönderilmeli. Salgın koşullarında yapılan uzaktan eğitim ve okullarda yapılan yüz yüze eğitim için ek ders ücretleri artırımlı ödenmeli. Tüm eğitim emekçilerine salgına karşı koruyucu malzeme düzenli olarak verilmeli.”

BİLGİSAYAR EKSİKLİĞİ

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım ise, şunları söyledi:

“Binlerce okulda çok sayıda eğitim çalışanının, öğrencilerin Covid-19’a yakalandığını, 15 kadar öğretmenimizin hayatını kaybettiğini, velilerin çocuklarını okula göndermekten çekindiğini biliyoruz. Aradan geçen dört aylık süreçte 4,5 milyona ulaşan tablet, bilgisayar eksikliğinin herkesçe bilinmesine rağmen sadece 500 bin tablet dağıtımının özellikle Cumhurbaşkanı tarafından reklamının yapılmasıyla üzeri kapatılmaya çalışıldı. Bu eksiklikler devam ediyor.”

16-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş