Arama sonuçları

Liseler için nakil başvuruları başladı

Liseler için nakil başvuruları başladı

Liseler için nakil başvuruları başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınavla ve sınavsız öğrenci alan liselerdeki boş kontenjanlar için nakil başvurularını açtı. Başvurular e-okul üzerinden yapılacak.

LİSELER İÇİN NAKİL BAŞVURULARI BAŞLADI

Uzaktan eğitim sürecinin 23 Mart’ta başlamasıyla birlikte okullar arasında da nakiller durdurulmuştu. Bu süreçte özel okuldan devlet okullarına geçmek isteyen veliler bu işlemi gerçekleştiremezken, devlet okulları arasında nakil yapmak isteyenler de bu haktan yararlanamadı. Veliler uzun süredir nakil işlemlerinin tekrar ne zaman başlayacağını soruyordu.

MEB, sonunda nakil başvurularını açtı. Başvurular eylül ayı sonuna kadar haftalık olarak devam edecek. Sınavla öğrenci alan liselere geçişler için taban puan kuralı geçerli.

 

LİSE KADEMESİ BU HAFTA, İLKÖĞRETİM ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen ve Bakan Ziya Selçuk’un imzasını taşıyan “nakiller ve geçişler” konulu genelge yayımlanmıştı. Bu genelgede “İkinci bir talimata kadar tedbiren durdurulmuş olan tüm öğrenci nakil ve geçiş işlemlerinin e-Okul sistemi üzerinde sınıf atlatma işlemlerinin tamamlanmasından sonra açılacak” denmişti. Sınıf atlatma işlemleri tamamlandı, okulların açılacağı tarih de 31 Ağustos olarak belirlendi ama nakil uygulaması e-okul sisteminde açılmadı.

Nakillerin ne zaman açılacağıyla ilgili olarak da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), lise kademesinde nakil başvurularının bu hafta, ilköğretim kademesinde ise Temmuz ayının üçüncü haftası olan önümüzdeki hafta açılmasının öngörüldüğünü söylemişti.

14-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş