Arama sonuçları

Okullar arası nakiller ne zaman açılacak?

Okullar arası nakiller ne zaman açılacak?

Okullar arası nakiller ne zaman açılacak? Uzaktan eğitim sürecinin 23 Mart’ta başlamasıyla birlikte okullar arasında da nakiller durdurulmuştu. Bu süreçte özel okuldan devlet okullarına geçmek isteyen veliler bu işlemi gerçekleştiremezken, devlet okulları arasında nakil yapmak isteyenler de bu haktan yararlanamadı.

Peki nakiller ne zaman açılacak? Okullar arasında öğrenci geçişleri ne zaman olacak?

OKULLAR ARASI NAKİLLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen ve Bakan Ziya Selçuk’un imzasını taşıyan “nakiller ve geçişler” konulu genelge bu geçişlerle ilgili bilgi veriyor. Genelgede, covid-19 salgını nedeniyle resmi ve özel okullarda uzaktan eğitime geçildiğini hatırlatan genelgede bu sürecin 19 Haziran’da son bulacağı belirtiliyor.

ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİNİ AZALTMAK İÇİN

Bu süreçte resmi/özel, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrencilerin nakil ve geçiş işlemleri de salgın nedeniyle alınan önlemlerle öğrenci hareketliliğinin azaltılması amacıyla durdurulduğuna işaret ediliyor.

Genelgede, salgının yayılma hızının düşmesi, etkilerinin azalması ve hayatın olağan akışına dönmesi sürecinin de başarıyla tamamlanabilmesi adına, zorunlu atamaya tabi personel çocukları ile sağlık, güvenlik gibi gerekçelerle nakil ve geçiş işlemlerinin açılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

NAKİL UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLAR?

Genelgede, “İkinci bir talimata kadar tedbiren durdurulmuş olan tüm öğrenci nakil ve geçiş işlemlerinin e-Okul sistemi üzerinde sınıf atlatma işlemlerinin tamamlanmasından sonra açılacağı” ifade ediliyor. Bu durumda da sınıf atlatma işlemleri 22-30 Haziran tarihleri arasında yapılacağı için nakiller de Temmuz'un ilk haftası başlamış olacak.

18-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş