Arama sonuçları

Okullar bölgelere göre, salgın olmayan illere göre açılabilir mi?

Okullar bölgelere göre, salgın olmayan illere göre açılabilir mi?

Okullar bölgelere göre, salgın olmayan illere göre açılabilir mi? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların bölgelere göre açılmasıyla ilgili hukuki çalışma yaptıklarını söyledi. Bakan Selçuk, 2020-2021 öğretim yılı ile ilgili düzenlediği basın toplantısında yeni öğretim yılı ile ilgili tedirginlik yaşamadıklarını, eksiklik hissetmediklerini söyledi. Selçuk, “Sadece eğitimin niteliğini artırmak istiyoruz. Okullar açıldığında neler yapılacağına ilişkin uyum konusunda paketler hazırladık. Okula özel ihtiyaçları belirledik. Bunların hepsini biz üretiyoruz. Okulların eksiğini gidermekle ilgili sorun yaşamıyoruz” dedi.

Okulların Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı kararlarında değişiklik olmazsa 21 Eylül’de yüz yüze eğitime kademeli olarak başlayacaklarını tekrarlayan Selçuk, “Salgının görülmediği yerlerde, bölgesel olarak da okulların açılıp açılmayacağına” ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Böyle bir şeye itiraz etmek gibi bir durum söz konusu değil. Hatırlarsanız, okulların şehir bazlı açılması diye bir senaryo ilan etmiştik. Burada önemli olan şey; Türkiye'deki genel duruma baktığımızda genel durumun bir baz alınacak şekilde belli düzeye gelmesi bekleniyor. Bu baz oluşunda bölgesel olarak tedbirler alınabilinir. Hiç itirazımız yok. Bunun hukuksal altyapısını çalıştık. Anayasal olarak fırsat eşitliği açısından acaba belli bölgeleri açıp belli bölgeleri açmadığımızda bunun hukuki zemini olur, bununla ilgili hukuksal çalışmalar yaptık. Bunun olmasıyla ilgili itirazımız yok. Hazırlığımız var. Sayın valilerin inisiyatifine bırakacak şekilde bir çalışma söz konusu olabilir ama bunun için de genel kaidenin biz baz oluşacak şekilde ülke sathında bir düzeye gelmesi gerekiyor. Burada Sağlık Bakanlığı'nın ve Bilim Kurulu bakış açısı çok önemli. Biz yarın bunu yapabiliriz. Öğretmen ve altyapımız hazır. Belli okullarda eksik ve ihtiyaçlar var. Onları da birkaç gün içinde toparlar yaparız. Buna yarın hazırız ve bununla ilgili seçenekler sıralandığında bu seçenekler hala hanemizde kayıtlı."

29-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş