Arama sonuçları

Okullar nasıl açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Okullar nasıl açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Okullar nasıl açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ailelerin tercihine göre, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinden başlayarak okulları eğitim öğretime açacaklarını belirtti.  Erdoğan, "Bu uygulama salgının seyrine göre şehirlerimizde farklılık gösterebilecektir" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.

OKULLAR NASIL AÇILACAK? CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgının başladığı günden bu yana, ilk, orta ve yüksek eğitim kademelerinde uzaktan eğitim sisteminin en iyi şekilde devam ettirildiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Yeni dönemde eğitim öğretime salgın şartlarını da dikkate alarak hem yüz yüze eğitimi hem de uzaktan eğitimi birlikte gerçekleştireceğimiz bir sistemle devam edeceğiz. Buranın altını çiziyorum, ailelerin tercihine göre, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinden başlayarak okullarımızı eğitim öğretime açıyoruz. Bu uygulama salgının seyrine göre şehirlerimizde farklılık gösterebilecektir. Çocuklarımızın eğitim öğretim hayatlarının aksamadan devam etmesi tek gayemizdir."

SALGINDA EN ÇOK TURİZM ETKİLENDİ

Salgın döneminden en menfi etkilenen sektörün turizm olduğunun altını çizen Erdoğan, şöyle dedi:

"Ülkemiz için oldukça önemli bir istihdam ve gelir kaynağı olan bu sektörün kısmen de olsa sezonu kurtarabilmesi için gerçekten çok gayret gösterdik. Yaptığımız görüşmeler ve kurduğumuz sistem sayesinde dün itibarıyla 10 milyon turist rakamını geride bırakmayı başardığımız ortada. İnşallah yıl sonuna kadar bu rakamı çok daha yüksek seviyelere çıkartacağız."

07-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş