Arama sonuçları

Okullar nasıl açılacak? İşte 4 senaryo

Okullar nasıl açılacak? İşte 4 senaryo

Okullar nasıl açılacak? İşte 4 senaryo. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılmasıyla ilgili 4 senaryo üzerinde çalıştıklarını anlattı. Katıldığı bir programda okulların açılmasını istediklerini söyleyen Selçuk, okulları açmayı istediklerini ve açacaklarını vurguladı.  

OKULLAR NASIL AÇILACAK? İŞTE 4 SENARYO

Bakan Ziya Selçuk, pandemi sürecinde eğitim sisteminin nasıl işleyeceğine yönelik 4 senaryo üzerinde çalıştıklarını anlattı. Selçuk bunları şöyle sıraladı:

TAMAMEN AÇIK:  Okulların kısıtlamasız şekilde tamamen açık olması. Bu durumda neler yapılacağı ele alınıyor.

 OKULLAR TAMAMEN KAPALI: Bu durumda derslerin online olarak verilmeye devam edecek.

SEYRELTİLMİŞ UYGULAMA: Bu senaryoda okul belirli günlerde açık olacak. Sınıf mevcudu farklı günlerde sınıfa gelecek, ders saati azaltılacak. Bu senaryoda müfredatın seyreltilmesi, derslerin bir kısmının okulda, bir kısmının evde online olarak izlenebilmesi gibi alternatifler var.

RİSKLİ İLLER: Ssadece riskli illerde önlemlerin alınıp, kalanında kısıtlamasız sistemin uygulanmasıy

BUNLAR KESİN GİBİ ALGILANMASIN

Bu senaryoların kesinleşmiş konular gibi algılanmamasını isteyen Bakan Selçuk, şöyle dedi: "Bu kesinleşmiş bir şey değil, bu bir senaryo. Biz her duruma hazırlıklıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Kabine toplanacak, bütün bakanlıklar nasıl bu meseleye dört elle sahip çıkıyorsa Milli Eğitim de çıkıyor. Cumhurbaşkanımız bütün verileri gördükten sonra Kabine'de yaptığı tartışmalarla istişarelerle ortaya bir karar çıkıyor. Bu kararı biz toplumla 'Şunu yapacağız' diye paylaşacağız, zamanı gelince."

22-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş