Arama sonuçları

Okullar nasıl açılacak? MEB hangi formüller üzerinde çalışıyor?

Okullar nasıl açılacak? MEB hangi formüller üzerinde çalışıyor?

Okullar nasıl açılacak? MEB hangi formüller üzerinde çalışıyor? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), COVİD-19 nedeniyle tüm planlarını yaptı. Yeni eğitim yılı için 3 farklı senaryo hazırladı. Takvim'in haberine göre, yeni öğretim yılına ilişkin 3 senaryo gündeme geldi. Teorik dersler okulda, projeler evde yapılacak. Seyreltilmiş sınıflarda çocukların yarısı sabahçı, yarısı öğlenci olacak. Okullar hiç açılmazsa tam zamanlı uzaktan eğitim sürecek.

OKULLAR NASIL AÇILACAK? MEB HANGİ FORMÜLLER ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR?

Bu modelde, eğitimin bir kısmı yüz yüze bir kısmı uzaktan yapılacak. Bazı derslerde teorik eğitim okulda, pratik eğitim evlerde yapılacak. Öğrenciler, okullarda derslerini dinledikten sonra verilen proje ve ödevlerle konuyu evlerinde pekiştirecek.

SEYRELTME SINIF

40 öğrencilik bir sınıf, yarı yarıya azaltılacak. 20 öğrenciye sabah, 20 öğrenciye ise öğlen eğitim verilecek. Okulların tekrar ara vermesi ihtimaline karşı da tam zamanlı uzaktan eğitim planı çalışılıyor.

UZAKTAN EĞİTİM

Söz konusu içerikler, yüz yüze eğitime geçilse dahi EBA TV ve EBA uygulaması üzerinden öğrencilere uzaktan eğitimle sunulmaya devam edilecek. Bu kapsamda, e-sınav merkezlerinin kullanılması da gündemde.

01-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş