Arama sonuçları

Okullarda ‘korona tatili’ uzayacak mı?

Okullarda ‘korona tatili’ uzayacak mı?

Okullarda ‘korona tatili’ uzayacak mı? Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Türkiye’de daha çok koranavirüs vakası göreleceğini söyleyerek, okulların kapalı kalma süresinin durumun seyrine göre değişebileceğini söyledi. Hürriyet’te yer alan habere göre Kara, virüsün yayılımını durdurmak için planlanan önlemlerin basamak basamak hayata geçirildiğini belirtti. Kara, şu andaki vakalara bakıldığında ya yurt dışından direkt ya da yurt dışından gelenlerle ilişkili olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:

“Hala ülke içerisinde dolaşımın olmadığını bildiğimiz için ekstra bir önlem almaya bugün gerek yok. Ama yarın baktık ki farklı bir vakamız var, farklı bir şekilde seyrediyor, o zaman bu önlemler direkt olarak lokantaların kapatılması, alışveriş merkezlerinin tamamen kapatılması, marketlerin belirli saatlerde çok az sayıda veya belirli sayıda kişinin içeride bulunmasını sağlayacak şekilde açık kalmasının organize edilmesini sağlayacak şekilde olabilir.”

OKULLARDA ‘KORONA TATİLİ’ UZAYACAK MI?

Kara, okulların kapalı kalmasının yayılmanın önlenmesinde büyük etken olduğunu ifade ederek, şunları dile getirdi: 

"Enfeksiyon görülmeye başladıktan sonra okulları kapatırsanız enfeksiyondaki azalma en iyi ihtimalle yüzde 15'te kalıyor. Yani 100 vaka görecekseniz 85 görüyorsunuz. Ama enfeksiyon daha görülmeden okulları kapatabilirseniz, bu etki minimum yüzde 45 oluyor. Yani 100 vaka yerine en fazla 55 görüyorsunuz, hatta 40'a kadar düşüyor. Bu nedenle Türkiye, önlemleri diğer ülkelere göre çok erken, çok radikal şekilde alıyor. Bunun temel amacı, ülkemizdeki vaka görülmesini mümkün olduğunca ötelemek. 

DURUMUN SEYRİNE GÖRE DEĞİŞEBİLİR

Okulların kapalı kalma süresi, durumun seyrine göre değişebilir. Bugün için net bir şey söylemek mümkün değil. Önümüzdeki günlerde ülkemizdeki durumun nasıl seyredeceğine, ülkemizde görebileceğimiz vakaların, içeriden yayılan vakalar mı, yoksa dışarıdan gelen vakalar mı olacağına bağlı olarak bu süre uzayabilir; ama kısalmasını beklemiyorum.”

Kara bundan sonraki süreçte halkın çok dikkat etmesi gerektiğini ve korunma önlemleri alması gerektiğini belirtti.

17-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş