Arama sonuçları

Olimpiyatlarda ‘oyun dışı’ kalacaklar çünkü Z kuşağı bu sporlara ilgisiz

Olimpiyatlarda ‘oyun dışı’ kalacaklar çünkü Z kuşağı bu sporlara ilgisiz

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2028’de halter, boks ve modern pentatlonu da oyun dışı bırakmaya hazırlanıyor. Bu durum da Türkiye'de, olimpiyatlar denince ilk akla gelen sporlardan olan halter ve boks olimpik spor özelliğini kaybetme riskiyle karşı karşıya.

Hürriyet’ten Tuğba Öztürk’ün haberine göre Z kuşağının boks ve haltere ilgi göstermemesi bu sporların olimpiyatlarda “yok sayılması” riskini getiriyor. Bu sporların yerine getirilmesi planlanan branşlar ise “Z kuşağı sporları” olarak adlandırılan, dalga sörfü, kaykay ve sportif tırmanış.

İKİ PROBLEMLİ ÇOCUK

Son yıllarda olimpiyat camiasında "iki problemli çocuk" olarak adlandırılan halter ve boksun 'çıkarılma' ihtimali de Türkiye’nin olimpiyatlarda başarı kazandığı bu spor dallarına çevirdi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2028’de halter, boks ve modern pentatlonu oyun dışı bırakmaya hazırlanırken, Los Angeles 2028'de yer almaya aday 28 sporun oluşturduğu listeye alınması planlanan spor dalları ise skateboard (kaykay), dalga sörfü ve spor tırmanışı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, halter ve boksu "Olimpik hareketin iki problem çocuğu" olarak nitelendirdi. Bach, bu branşlardaki federasyon sorunlarının acilen çözülmediği durumunda bu iki kategorinin 2028'de ABD'nin Los Angeles şehrinde yapılacak oyunların dışında bırakılacağını söyledi.

 

19-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş