Arama sonuçları

Öncelik üniversitelerde yüz yüze eğitim

Öncelik üniversitelerde yüz yüze eğitim

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretimde önceliğin yüz yüze eğitim olduğunu söyledi. Öğretim elemanları ile öğrenciler arasında aşılanma oranın da hem öğrenci hem akademisyen için önceliğin yüz yüze eğitim olduğunu gösterdiğini belirtti. Özvar, “İnşallah eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce bu oranı yüzde 100'e çıkarmak istiyoruz” dedi.

Yüz yüze eğitim konusunda kararlı olduklarının altını çizen Özvar, şöyle dedi:

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE KARARLILIK

“Öğrencilerimiz yerleşkelerimizde sınıflarda öğretimlerine başlayacaktır. Yüz yüze öğretim ile birlikte salgının bölgesel ve yerel seyrine göre çevrimiçi uygulamaları da yüksek öğretimde etkin bir şekilde kullanacağız. Öğrencilerimiz 3 yarı yılın sonunda yüz yüze öğretim usulünün yanı sıra diğer öğretim yöntemleriyle de eğitimlerine üniversite yerleşkelerinde devam edecektir. Kovid-19 salgınının devam ettiği bu dönemde üniversitelerde derslerin yüz yüze yapılmasının yanında çevrimiçi ve çevrimdışı yöntemlerden istifade ile yürütülmesi, eğitim-öğretimin kesintisiz sürdürülmesi için vazgeçilmezdir.”

ESNEK KARARLAR ALABİLİRLER

Özvar, üniversitelern salgının dinamik bir süreç olduğunu göz önünde bulundurarak, seyrine göre bölgesel ve yerel seyrine göre farklı planlamalar da yaparak, esnek kararlar alabileceklerini vurguladı.

22-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş