Arama sonuçları

Online eğitimde ‘dersi kırma’ kodunu buldu

Online eğitimde ‘dersi kırma’ kodunu buldu

Online eğitimde “dersi kırma” kodunu buldu. Geçtiğimiz 23 Mart’tan itibaren okullarda uzaktan eğitim sürüyor. Dijital altyapısı uygun okullar ise eğitimlerini canlı olarak sürdürüyor. Birçok okul yoklama alarak öğrencilerinin devamını sağlıyor. Ancak eğitim online olsa, yoklama da alınsa bir öğrenci geleneği olan “dersi kırmak” yine değişmiyor. Bu kez teknolojiyi kullanarak, “ders kırılıyor.”

Bunu yapmak için tıpkı Teknoloji ve İnsan Kolejleri (Tink) öğrencisi Görkem Özden gibi ‘ders kırma’ kodu yazan öğrenciler var.

ONLİNE EĞİTİMDE ‘DERSİ KIRMA’ KODUNU BULDU

11’nci sınıfta okuyan Görkem, spor dersine katılmayı sevmediği için kendisini derste gösteren ve öğretmene de “buradayım” yazacak yazılım robotunu yapıyor. Böylece sabah saatlerinde başlayan ve katılmaktan pek hoşlanmadığı beden eğitimi dersinde yazdığı kod ile kendini “var” gösteriyor, öğretmenine “buradayım” diye mesaj attırıyor.

Ancak daha sonra ise bilişim öğretmenine de yaptığı bu robotu anlatıyor ve derslere de girmeye başlıyor.

BEDEN EĞİTİMİ DERSİNİ SEVMEYİNCE

Tink Genel Müdürü Ferruh  Gürtaş, lise öğrencilerinin dersleri arasında son dönemin önemli teknolojilerinden olan robotik süreç otomasyonu (RPA - Robotic Process Automation) olduğunu söylüyor.

Bu konuda da öğrencilerin RPA için platform geliştiren alanında lider firmalardan biri olan UiPath'in araçlarını kullandıklarını anlatan Gürtaş şöyle konuşuyor:

“UiPath araçları sayesinde özellikle kendini tekrarlayan süreçleri yazılım robotları sizin yerinize gerçekleştiriyor. Bizim öğrencilerimizle online eğitim programımız her sabah 9:30’da spor dersi ile başlıyor. Her derste olduğu gibi yoklama alıyoruz. Spor dersine katılmayı pek sevmeyen 11. sınıf öğrencimiz UiPath ile kendi adına Google Hangouts üzerinden otomatik her sabah 9:30 da derse katılacak ve chat kutusundan da öğretmene ‘buradayım’ yazacak yazılım robotu yapmış kendine. Ama bilişim hocasına da yaptığı kodlamayı göstererek, bilgi verdi.”

 

İLGİ ALANIM TEKNOLOJİ VE YAZILIM

11’nci sınıf öğrencisi Görkem ise yaptığı ve yoklamada “burayım” diyen robotu ile ilgili şu bilgiyi veriyor:

“Teknoloji ve yazılım alanına olan ilgim doğrultusunda okulumuzun da sağlamış olduğu  eğitim ve fırsatlar ile beraber öğrenmiş olduklarım üzerine UiPath programı üzerinden bir sistem geliştirdim. Sizlere yapmış olduğum bu sistemden bahsetmek istiyorum. 

Gelişen teknoloji dünyasında otomasyon  sistemleri artık fabrikalardan daha çok bilgisayarlarımıza girmiş bulunmakta. Okulumuzun bize eğitimini vermiş olduğu UiPath programı da bu amaç için geliştirilmiş ve gündelik işlerimizi otomatik  bir asistan gibi yazılımlar hazırlamamızı mümkün kılıyor. Okulumuzdan almış olduğum UiPath program eğitimi ile öğrenmiş olduklarım ile bir sistem geliştirdim.  Bu sistemi geliştirirken ilk olarak sorunu belirledim ve sonrasında buna nasıl bir çözüm bulabileceğim üzerine bir otomasyon sistemi geliştirdim. Hazırladığım uygulamadaki asıl amaç online eğitim gören  bir öğrenci derslere hazırlanırken robot otomatik olarak derslere giriyor ve gerekirse mesaj kısmını kullanabiliyor. Bu sayede geliştirmiş olduğum asistan robot bir takım işlerimiz olduğu zaman bizlerin yerine sistem de bulunarak bizler işlerimizi kolaylıkla halledebiliyoruz. Geliştirmiş olduğum otomasyon üzerinde kayıt alma sistemini aktif hale getirebilmek için öğrenmiş olduğum UiPath programı ile kodlamalar ve yazılımlar üzerine çalışıyorum. Bu otomasyon ile yakın bir zaman içerisinde de kayıt alma özelliğini aktif bir hale getireceğim.”

17-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş