Arama sonuçları

Online sınavlarla ilgili çekincelerini dile getiren öğrencilere skandal cevap

Online sınavlarla ilgili çekincelerini dile getiren öğrencilere skandal cevap

Online sınavlarla ilgili çekincelerini dile getiren öğrencilere skandal cevap. Vizelerin online olarak yapılacağını akademisyenlerin mesajları aracılığıyla öğrenen Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri duruma tepkili. BirGün'den Anıl Ataş'ın haberine göre, çoğunun bilgisayar veya internete erişiminin kısıtlı olduğunu belirten öğrenciler, ders seçimi yapıldığı dönemlerde dahi çöken sistemde yapılacak sınavların sağlıksız olacağını dile getirdi.

Konuyla ilgili akademisyenler ve Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Ferhat Uslu’ya sistem üzerinden mesaj atan öğrenciler; herkesin eşit şartlara sahip olmadığını, dolayısıyla online sınavların kendilerini çok zor duruma sokacağını ve başka bir yöntemin bulunması gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin mesajları üzerine Dr. Uslu’nun gerekli hassasiyeti göstermediği, “Bilgisayar ve internete ulaşım için gerekli tedbirleri almanızı tavsiye ederim. Ruh haliniz müsait değilse (dersleri) seneye bırakın” ifadesi tepki çekti.

Aldıkları cevaba karşı öğrenciler, Twitter’da oluşturdukları #OnlineSınavİstemiyoruz ve #OnlineSınavAdaletsiz etiketleriyle tepkilerini dile getirdi.

BirGün’e konuşan ismini vermek istemeyen fakülte öğrencisi, “Verilen cevabı Anadolu Hukuk öğrencileri olarak hak etmediğimizi düşünüyorum. Sınavların online yapılması durumunda birçok kişi mağdur olacak. ‘Bilgisayarı olan sınavı geçsin, olmayan ne yaparsa yapsın’ gibi bir düşünceyi kabul etmiyoruz. Olimpiyatlar bile iptal edilirken, tüm dünya tedirgin bir şekilde evindeyken aceleyle sınav yapılıyor olmasını anlayamıyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu sadece internet ve bilgisayar sıkıntısından ibaret değil” diyen öğrenci, evinde ders çalışacak ortamı olmayan öğrencilerin de olduğunu belirtti.

Bu durumu akademisyenlerin anlayabileceğini düşündüklerini söyleyen öğrenci, daha mantıklı ve adil bir çözüm bulunmasını istediklerini dile getirdi.

Öğrenci, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu durum sadece Anadolu Hukuk Fakültesi’nin sorunu değil, birçok okul online sınav sistemine geçmeyi planlıyor. Öğrencilerin sesine kulak verilmesini istiyoruz.”

26-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş