Arama sonuçları

Örgün eğitimde hafız atağı

Örgün eğitimde hafız atağı

Örgün eğitimde hafız atağı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan ve dini eğitim uygulamalarının son halkası olan ‘Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Protokolü’ kapsamına alınan ortaokul sayısı 195’e ulaştı.

BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, bu okulların ders müfredatı, ‘Kuran eğitimine göre’ yeniden düzenlendi. Ülke genelinde 195 imam hatip ortaokulu örgün eğitimin yanında hafızlık programı uygularken ‘Hafızlık pekiştirme’ programı uygulanan Anadolu imam hatip lisesi sayısı da 36’ya yükseldi.

Altıncı sınıfta Türkçe, sosyal bilimler ve matematik dersi alacak öğrencilerin hafızlık eğitimi için kayıtları dondurarak bir yıl boyunca Kuran eğitimine alınması kararlaştırıldı.

PROJEYE 53 YENİ OKUL

Örgün eğitimin yanında hafızlık projesi uygulayacak ortaokullar, “A, B, C” harfleri altında üç kategoriye ayrıldı. MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, hafızlık projesi uygulayan ortaokullara 2020-2021 eğitim öğretim yılı için yeni 53 okul daha eklendi. Toplam sayı 195’e ulaşırken İstanbul’da 30, Ankara’da 10, İzmir’de ise 4 ortaokul proje kapsamına alındı.

AZAMİ ÖRGÜN EĞİTİM

Proje kapsamında hazırlanan tanıtım dosyasında, hafızlık eğitimine erken yaşlarda başlanılmasının öğrenmeyi kolay ve kalıcı hale getirdiği belirtiliyor. Planlamaya göre, hafızlık eğitiminin 5 ve 6’ncı sınıflarda tamamlanması, 7 ve 8’inci sınıflarda ise pekiştirilmesi planlanıyor. Projenin amacı da “Milli, manevi, ahlaki, kültürel ve insani değerlerin içselleştirilmesinde Kuran ayetlerinin anlamından ve hafızlık eğitiminin kazanımlarından yararlanılması” ve “Öğrencilerin okul ortamından, aileden ve sosyal çevreden uzun süre uzak kalmadan örgün eğitimden azami düzeyde yararlanarak hafızlık eğitimi almaları” şeklinde açıklanıyor.

23-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş