Arama sonuçları

'Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi' kapsamındaki okul sayısı 237’ye ulaştı

'Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi' kapsamındaki okul sayısı 237’ye ulaştı

MEB ve Diyanet’in, “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” kapsamındaki okul sayısı 237’ye ulaştı. Toplam bin 989 öğrencinin dahil edildiği proje kapsamındaki okul sayısında 2017 yılına göre tam 14 kat artış oldu.

Mustafa Bildircin'in haberine göre, MEB ile Diyanet arasında eğitim alanında yapılan işbirliklerinin son halkası olan Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi kapsamında eğitim gören öğrenci sayısı bin 989’a ulaştı. MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, “Hafızlık eğitimi alan öğrenci sayısını artırmak” için kampanya başlattı. Proje kapsamında takibi yapılan okullar, 2022-2023 eğitim öğretim yılı için “Hem okul hem hafızlık” çağrısını içeren duyuru afişleri hazırladı.

KURAN MÜFREDATI

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün, “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” için Türkiye genelindeki 237 okulun müfredatı, “Kuran eğitimine göre” yeniden düzenlendi. Proje kapsamındaki ortaokul sayısının 200, lise sayısının ise 37 olduğu bildirildi. Öğrencilerin bir eğitim yılı boyunca örgün eğitimden ayrıldığı projenin amacının, “Öğrencilerin bir üst öğrenime akademik açıdan hazırlanması” şeklinde açıklanması dikkat çekti.

ÖĞRENCİ AVINA ÇIKILDI

Projeye dahil edilen okullar, yeni dönem için öğrenci kapma telaşına düştü. Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi, 12 Haziran, 26 Haziran ve 3 Temmuz’da, “Hafızlık pekiştirmek” amacıyla uygulanacak yaz okulu için giriş sınavları yapılacağını açıkladı. Okul yönetimi, Diyanet ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün logolarını da içeren, “Hem Hafızlık Hem Okul” logoları hazırladı.

HAFIZLIK EĞİTİMİ NEDİR?

Dördüncü sınıfı bitiren öğrenciler arasından, “hafızlığa kabiliyeti olanların” dahil edildiği proje üst sınıflarda şu şekilde uygulanıyor:

► Beşinci sınıfta proje imam hatip ortaokullarına kayıt olan öğrencilere temel ve meslek derslerinin dışında haftada dokuz saat Kuran dersi veriliyor.

► Hazırlık sürecini tamamlayan öğrenciler, beşinci sınıfın mart ve nisan ayında hafızlık yapmaya başlıyor. Diyanetin okullara gönderdiği personel ile okuldaki öğretmenlerin işbirliği ile öğrencilerden, her gün Kuran’dan bir sayfa ezberlemesi talep ediliyor.

► Hafızlığa başlayan öğrenciler, altıncı sınıfta okula bir yıl ara veriyor.

► Öğrenciler yedinci sınıfa devam ederken haftada dokuzar saat daha Kuran dersi alıyor.

07-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş