Arama sonuçları

Orkid ile ‘Okula devam’ projesi

Orkid ile ‘Okula devam’ projesi

 

Orkid ile ‘Okula devam’ projesi. P&G’nin kadın bakım markası Orkid ve TOÇEV iş birliği ile kız öğrencilerin özgüvenli bir şekilde okula devam edebilmesi amacıyla başlatılan “Okula Devam” projesi ikinci yılına başlıyor. Proje kapsamında toplam bağışın 5 milyon pede ulaşması hedefleniyor.

Okula Devam projesi kapsamında 27 Şubat-27 Mart tarihleri arasında katılımcı mağazalardan satın alınacak her bir Orkid paketi, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki kız öğrencilerine ped bağışı olarak geri dönecek.

ORKİD İLE ‘OKULA DEVAM’ PROJESİ

Orkid’in geçen yıl First Xsights Araştırma Şirketi ile Türkiye genelinde ortaokul ve lise öğretmenleriyle gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre; her 10 kız öğrenciden biri, ailesinin ekonomik durumları nedeniyle hijyenik pede ulaşamıyor ve bu yüzden okula devam edemiyor. Hijyenik pede ulaşamadıkları için hijyenik olmayan alternatiflere yönelen kız öğrenciler, özgüven düşüklüğü nedeniyle okullarının yanı sıra arkadaşlarından ve sosyal çevrelerinden uzak kalıyor.

Proje hakkında konuşan Kadın Bakım Kategorisi Marka İletişim Müdürü Tunahan Kafa şöyle dedi:

Kadınların ve genç kızların güçlenmesi ve daha özgüvenli olmasını destekleyen bir marka olarak, eğitim hayatının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Sadece eğitim anlamında değil, sosyal ve çevresel anlamda da okul hayatının kesintisiz olabilmesi büyük önem taşıyor. Yapılan araştırmalar Türkiye’de her 10 kız öğrenciden birinin hijyenik ped alamadığı için okula devam edemediğini ortaya koyuyor. Okuluna devam edemeyen genç kızlar sadece derslerinden değil, spor ve sanat, sosyal ilişkiler gibi hayatın birçok alanından da mahrum kalıyor. Biz de genç kızların özgüvenli birer birey olarak yetişebilmeleri için hayata geçirdiğimiz Okula Devam projesi ile hem bu konuyla ilgili farkındalık yaratmak, hem de bağış kampanyamızla kızların eğitim hayatlarına devam edebilmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun da TOÇEV olarak 25 yılı aşkın süredir “Okumak her çocuğun hakkıdır” mottosu ile çalıştıklarını söyledi. Uygun şöyle dedi:

“Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz milyonlarca ped bağışına ve hijyen eğitimlerine devam etmek, projemizi daha fazla kişiye, sürdürülebilir bir şekilde ulaştırmak çok değerli. Bu projeyle kızlarımıza okula devam edebilmeleri için hijyenik pedleri ulaştırırken bir yandan da kişisel hijyenlerini destekleyecek eğitimler vereceğiz.”

 

10-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş