Arama sonuçları

Örnek seçilen okullardaki öğrencilere Kovid-19 taraması başlıyor: PCR testi mi yapacaklar?

Örnek seçilen okullardaki öğrencilere Kovid-19 taraması başlıyor: PCR testi mi yapacaklar?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düzenlediği basın toplantısında aşılama oranlarına ilişkin bilgi verdi.  Koca, aşıda 100 milyon doza ulaşıldığını belirtti. 18 yaş ve üzeri nüfusta ilk doz aşı oranının yüzde 82 olduğunu söyleyen Koca, “İkinci doz aşı oranı yüzde 63,8. Tam doz aşısını 6 milyon 32 bin kişi yaptırdı" dedi.

ÖRNEK OKULLARDA TARAMA

Koca öğretmenlerden iki doz aşısı olanların oranının yüzde 77, en az bir doz aşısını yaptırmışların ise yüzde 90'ı geçtiğini söyledi.

Koca, "Bir haftalık yüz yüze eğitimde okullarda salgın nasıl seyretti? Kaç öğrenci veya öğretmende vaka tespit edildi?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Şu an için ciddi bir oran olmadığını söyleyebilirim. Pazartesiden itibaren illerimizde, bazı okullarımızda örnek olabilecek okullarımızı da ayrıca öğrencileri de taramak istiyoruz."

NASIL TARAMA YAPILACAK?

Bakan Koca, taramanın nasıl olacağına ilişkin soru üzerine, "Rastgele taramayı yapıp bu anlamda belirtisi olmadan toplumda veya öğrencilerimizde salgının, virüsün yaygınlığını görmek için yapmış olacağız pazartesiden itibaren" karşılığını verdi.

AÇIKLAMALARI TEPKİ ÇEKTİ

Koca'nın bu açıklamaları sosyal medyada büyük tepki çekti ve TT oldu. Kullanıcılar çocuklarına ailelerinin izni olmadan kimsenin PCR testi yapmaya hakkı olmadığını ve buna izin vermeyeceklerini söyleyerek, "Elinizi çocuklarımızdan çekin, istifa edin" dedi.

09-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş