Arama sonuçları

Ortaokul öğrencilerinden etnik grupların sorunlarına çözüm

Ortaokul öğrencilerinden etnik grupların sorunlarına çözüm

 

Ortaokul öğrencilerinden etnik grupların sorunlarına çözüm. Birleşmiş Milletler’in (BM) ortaokuldaki küçük bir modeli olan JMUN (Genç Model Birleşmiş Milletler) Konferansı’na bu yıl Üsküdar SEV Ortaokulu ev sahipliği yaptı. Konferansa Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 200 delege katıldı. Konferansta; kapsayıcı, eşitlikçi ve istikrarlı toplumlar inşa etmenin yolları aranırken, yerli kabilelerden Hispaniklere, Rohingya Müslümanlarından Çin’deki Uygurlara toplumsal çatışmalardan zarar görmüş tüm etnik grupların sorunları ele alındı.

“Kapsayıcı Bir Toplumu Teşvik Eden Kültürel Çeşitlilik” temalı ve resmi dili İngilizce olan JMUN Konferansı’nın konferansın açılış konuşmasını Özel Üsküdar SEV Ortaokulu Müdürü ve Okul Direktörü Saliha Aslan yaptı. Konferansın ana konuşmacısı Koç Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Yörük oldu.

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN ETNİK GRUPLARIN SORUNLARINA ÇÖZÜM

Yörük, farklılıklara değer verilmesinin ve azınlık gruplara karşı olan ötekileştirmenin azalmasının, toplumların refahını da artıracağını vurguladı. Türkiye’nin farklı illerinden toplam 20 ortaokuldan yaklaşık 200 delege, kapsayıcı toplum ve kültürel çeşitlilik temasına odaklandı. Küçük delegeler kadın hakları, yerli kabileler, Hispanikler ve Afro-Amerikanlar, Rohingya Müslümanları, Çin'deki Uygurlar gibi dini çatışmaların neden olduğu ihraçlardan ve uluslararası yaptırımlardan etkilenen toplulukların sorunlarını tartıştı. Daha güzel bir dünya için çare arayan yüzlerce delege, kapsayıcı toplumlar inşa etmenin eşitlikçi ve istikrarlı bir dünya yaratacağı görüşünde birleşti.

 

 

10-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş