Arama sonuçları

Ortaokul ve liseler için yüz yüze eğitim başladı

Ortaokul ve liseler için yüz yüze eğitim başladı

Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında "kademeli normalleşme" sürecine geçilmesiyle birlikte geçen hafta ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında yüz yüze eğitim başlanmıştı. Bugün itibariyle de ortaokul ve liselerde de yüz yüze eğitime başlandı. Haftada 2 gün yüz yüze eğitim alacak olan öğrenciler, diğer 3 gün ise uzaktan eğitimleri devam edecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, geçtiğimiz günlerde "7 Haziran Pazartesi itibarıyla ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyoruz" duyurunu yapmıştı.

Tüm ortaokul ve liselerde, haftada 2 gün yüz yüze eğitim bugün itibarıyla başlatıldı. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda ise yüz yüze eğitim, haftanın 5 günü tam zamanlı yürütülecek.

KATILIM İSTEĞE BAĞLI

Okullardaki yüz yüze eğitimlere katılım, isteğe bağlı olacak. Eğitimler, Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu'ndaki koşullar doğrultusunda gerçekleştirilecek. İsteyenler 2 Temmuz'a kadar okullardaki telafi programına isteğe bağlı olarak katılabilecek.

KARNELER İNTERNETTE

Türkiye genelinde öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini 18 Haziran'da alabilecek. Karne, teşekkür ve takdir belgeleri elektronik ortamda erişime açılacak, talep eden velilere ise okul müdürlüklerince basılı karne verilebilecek. 

 

 

 

 

07-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş