Arama sonuçları

ÖSYM’nin soru hazırlayan kadrosuna ne oldu? ÖSYM için soruları Yediiklim mi hazırladı?

ÖSYM’nin soru hazırlayan kadrosuna ne oldu? ÖSYM için soruları Yediiklim mi hazırladı?

Yediiklim Yayınları Sahibi Münir Çelik, ÖSYM'nin genel kültürden soracağı 120 soru için Yediiklim Yayınevi uzmanlarının özgün sorular hazırladığını söyledi. Bu sözler tepki çekti ve ÖSYM’nin ne zamandan bu yana özel bir kuruma soru hazırlattığı sorulmaya başlandı.

Çelik’in gazetecilere yaptığı açıklamalar yeni bir tartışmayı da gündeme getirdi. Çelik, KPSS’de "20 sorunun noktası, virgülüne kadar ÖSYM soruları ile aynı olduğunun" asılsız olduğunu iddia etti.

Çelik, ÖSYM’nin yaptığı sınavlar için soru, deneme ve yaprak testi hazırladıklarını kaydetti.

ÖZGÜN SORULAR HAZIRLANMIŞ

ÖSYM'nin genel kültürden soracağı 120 soru için Yediiklim Yayınevi uzmanlarının özgün sorular hazırladığını dile getiren Çelik, soruları geçmiş yıllardakilerden esinlenerek hazırladıklarını ifade etti.

Soruları "herhangi birilerine özel" hazırlamadıklarını savunan Çelik, şöyle dedi: "Sosyal medyada dolaşan 20 adet noktası, virgülüne kadar aynı (ÖSYM soruları ile) denilen sorularla ilgili iddialar asılsızdır. Öyle bir soru yoktur, olması da mümkün değildir, hayatın gerçeklerine aykırıdır. İddia edildiği gibi sorular bize verilmiş değil. Bu yayınevinin tarihinde böyle bir şey yok." 

ÖSYM’NİN KADROSUNA NE OLDU?

Çelik, olayda kendilerinin mağdur olduğunu savundu.

Odatv’nin haberine göre, Eğitim-İş Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer, yayınevi sahibinin “ÖSYM'nin genel kültürden soracağı 120 soru için Yediiklim Yayınevi uzmanları özgün sorular hazırladı” ifadelerine dikkat çekerek, şöyle dedi: 

“Ne zamandan beri ÖSYM soruları özel bir kurumun uzmanlarına hazırlattırılıyor? Bu iş özel kurumlara hazırlatma noktasına geldiyse yazıklar olsun, büyük bir skandaldır. ÖSYM’nin Yediiklim Yayınevi gibi özel yayınevine soru hazırlatması kabul edilebilir değil.

Daha önce ÖSYM’nin öğretmen kadrosu vardı, soru hazırlama komisyonu dışarı çıkamıyordu, kapanıyordu. İhtiyaçları karşılanıyordu, hayatla bağı kesiliyordu. Buradan suç duyurusunda bulunuyorum, savcıları göreve davet ediyorum. Çocuklarımızın geleceğiyle bu kadar oynanmaz. Hangi vicdan bunu kabul edebilir? 

Atatürk’ün eğitimde feda edilebilecek tek bir fert yoktur, yaklaşımına karşılık, binlerce çocuğumuz feda ediliyor. Azıcık onurları varsa istifa etmeliler. Tüm sorumlularını istifaya davet ediyorum.” 

05-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş