Arama sonuçları

Özel eğitim mezunlarına üniversite ve istihdam müjdesi

Özel eğitim mezunlarına üniversite ve istihdam müjdesi

MEB, hafif zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü özel eğitim meslek okulu mezunlarına yönelik iki önemli çalışmayı hayata geçirecek.

Milliyet'te yer alan habere göre, Bakanlık, bu öğrencilerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girmeleri için yönetmelik değişikliği yapacak; İstanbul Sanayi Odası (İSO) ile yapılan iş birliğiyle de öğrencilerin iş ortamlarında beceri eğitimi almaları ve istihdamlarına öncelik tanınması sağlanacak. Türkiye’de 184 özel eğitim meslek okulunda 13 bin öğrenci var.

EN FAZLA ÖĞRENCİ İSTANBUL'DA

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, “Her iki sorun alanında iyileştirme yapmak için adım atıyoruz. İstihdama yönelik adımı İSO ile atıyoruz. Özel eğitim meslek okullarında en fazla öğrenci olan ilimiz İstanbul. Bu nedenle bu adımı İstanbul’da attık. Diğer illerimize de yaygınlaştıracağız” dedi. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan da “Öğrencilerin işletmelerde, beceri eğitimlerini almaları ve mezun olduklarında işletmelerde öncelikli olarak istihdam edilebilmeleri için koordinasyon desteği sağlayacağız” diye konuştu.

06-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş