Arama sonuçları

Özel güvenlik, Boğaziçili öğrencilerin kurduğu çadırları kırdı

Özel güvenlik, Boğaziçili öğrencilerin kurduğu çadırları kırdı

Özel güvenlik, Boğaziçili öğrencilerin rektörlük binasının önünde kurduğu çadırları kırdı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atadığı Melih Bulu'ya yönelik tepkiler sürüyor.

BirGün'de yer alan habere göre, öğrenciler her gün protesto amaçlı nöbet tuttukları rektörlük binasının bugün şeritlerle kapatıldığını duyurmuştu.

ÖZEL GÜVENLİK YIKTI

Sosyal medyada paylaşımlarda bulunan öğrenciler, şunları dile getirdi: "Haftalardır direnişimizin bir rutini haline gelen direniş çadırımız polis-ÖGB eliyle engellenmeye çalışılıyor. Buna izin vermeyeceğiz. Kayyumlar da polis de gidecek, zafer yaşam alanı için direnen öğrencinin olacak."

Çadırlarının özel güvenliğin müdahalesi sonucu kırıldığını duyuran öğrenciler, "Pes etmeyeceğiz, kabul etmeyeceğiz" dedi.

Rektörlük binasının önünde yaşanan tartışmaların ardından öğrenciler, günün ilerleyen saatlerinde ise çadırlarını yeniden kurduklarını aktardı.

Boğaziçi Dayanışma hesabında yapılan paylaşımda, "Kayyumun, öğrenciyle emekçileri çatıştırma çabalarına rağmen kayyumluk etrafındaki ablukayı dağıttık, çadırlarımızı kurduk" denildi.

28-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş