Arama sonuçları

Özel okul öğretmenleri çözüm istiyor

Özel okul öğretmenleri çözüm istiyor

Özel okullarda yıllardır düşük ücretle ve güvencesiz bir şekilde çalışan öğretmenler, sokağa çıkıyor. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın çağrısıyla özel okul öğretmenleri, “Artık yeter” diyerek Ankara’da 30 Ağustos’ta bir araya geliyor. Öğretmenler, 2014 yılında son verilen taban maaş uygulamasının tekrar yürürlüğe girmesini istiyor.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Fındık, özel okullardaki sorunun özellikle son 10 yılda daha güçlü bir şekilde ortaya çıktığını söyledi. Birgün’den Berkay Sağol’un haberine göre Fındık, talepleri şöyle dile getirdi:

YÖNETMELİKTEN KALDIRILAN MADDE

“Özel okullar tamamen patronların inisiyatifine terk edilmiş durumda. 2014 yılında özel okullar yönetmeliğinden kaldırılan taban maaş maddesi vardı.  8 yıl önce özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler devlette çalışan meslektaşlarından daha az maaş alamazdı. Biz bu maddenin yönetmeliğe geri getirilmesini istiyoruz. Eğitim keyfe keder bırakılacak bir şey değil. Bu alanda çalışan öğretmenler kendini öğretmen gibi hissetmeli. On binlerce eğitim emekçisi asgari ücret hatta asgari ücretin altında yoğun mobbing ve mesaiyle çalışıyor. Bu alana dair kapsamlı bir meslek yasası istiyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında öğretmenler maaşını alamıyor. Birçok hakkından mahrum kalan öğretmen var. 5 aydır maaş alamayan öğretmenler var.”

28-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş