Arama sonuçları

Özel okul öğretmenlerine biber gazı

Özel okul öğretmenlerine biber gazı

Özel Sektör Öğretmenler Sendikası üyelerinin Ankara’da, taban maaş hakkı ve temel talepleriyle ilgili açıklama yapmasına polis izin vermedi. Polis gruba biber gazıyla müdahale etti, arbede yaşandı. Duruma tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz" dedi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, taban maaş hakkı ve temel taleplerini dile getirmek için Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya geldi.

BAKANLIĞA YÜRÜMEK İSTERKEN

Sendika üyeleri daha sonra taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) iletmek için bakanlık binasına doğru yürüyüş gerçekleştirmek istedi. Sözcü’nün haberine göre sendika üyelerine polis izin vermedi. Öğretmenlerle polis arasında arbede yaşandı. Polisin müdahalesinin ardından grup, Madenci Anıtı önünde açıklama yapmak istedi. Ancak polis, grubun bu talebine de izin vermedi. Polis gruba biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, polis müdahalesi sonrası gözaltına alınan sendika üyelerinin serbest bırakıldığını duyurdu. Serbest bırakılan öğretmenlerin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan sendika, “Arkadaşlarımız serbest bırakıldı. On binlerce özel sektör öğretmenin haysiyet ve emek mücadelesini omuzladık. Çok coşkuluyuz. Mücadelemiz, dostluğumuz büyüyecek. Geri adım atmak yok” paylaşımında bulundu.

KILIÇDAROĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda müdahaleye tepki gösterdi. Müdahale anına ilişkin görüntüyü paylaşan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: “Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… ‘Al bunu’ diyen o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz.”

AKŞENER: MİLLETLE İNATLAŞARAK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından polisin öğretmenlere müdahalesini eleştirerek, “Çiftçilerimiz, gençlerimiz ve doktorlarımızdan sonra sıra; Cumhuriyetimizin teminatı olan öğretmenlerimizde… Onları hem haksızlıklarla baş başa bırakıp hem de haklarını aradıkları için cezalandıramazsınız. Milletle inatlaşarak devlet yönetilmez! #ÖğretmenlerGözaltında” paylaşımında bulundu.

KARAMOLLAOĞLU: SESLERİ BASTIRMAYA ÇALIŞIYOR

Polisin öğretmenlere müdahalesine bir tepki de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan geldi. Sosyal medya hesabından polisin öğretmenlere müdahale anını paylaşan Karamollaoğlu, “Özel sektörde öğretmenlik yapan eğitimcilerin tek bir isteği var; İNSANCA YAŞAM! İktidar bu sese kulak vereceğine, sesleri bastırmaya çalışıyor. Öğretmeni susturan bir devletin, gelecek nesillere söyleyeceği bir sözü yok demektir” ifadelerini kullandı.

BABACAN: HERKESİN SESİ OLACAĞIZ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, polisin öğretmenlere müdahalesine tepki göstererek, şöyle dedi:  “Öğretmenler eylem yapıyorsa, sebebini öğrenmek, görmezden gelen iktidarın görevidir. Anayasal hakkını kullanan öğretmenlerimizin gözaltına alınmalarını kınıyorum. Görmezden gelinen herkesin sesi olacağız. #ÖğretmenlerGözaltında”

 

31-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş