Arama sonuçları

Özel okul öğretmenlerine ücretsiz izin önerisi

Özel okul öğretmenlerine ücretsiz izin önerisi

Özel okul öğretmenlerine ücretsiz izin önerisi. BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, bazı özel eğitim kurumlarının, koronavirüs nedeniyle çalışılmayan günleri yıllık izinden düşeceğini çalışanlarına bildirdi. İş Kanunu’nun, “İşyerinin çalışamayacak duruma gelmesi” halinde çalışanlara ücretli izin verilmesini hükme bağlayan maddesini yok sayan bazı kurumlar öğretmenlere bilgilendirme yazısı gönderildi. Yazıda, çalışılmayan sürelerin yıllık izinden düşüleceği ya da ücretsiz izin sayılacağı bildirildi.

ÜCRETSİZ İZİN ÖNERİSİ

Bazı özel okullar ve rehabilitasyon merkezleri, virüsü fırsata çevirmenin yolunu şimdiden buldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, “Koronavirüs tedbirleri” kapsamında aldığı tatil kararı nedeniyle çalışamayan öğretmen ve personele, “Gelemediğiniz günler yıllık izninizden düşülecek” denildi. Yıllık iznini kullanmak istemeyenlere ise “O zaman ücretsiz izinlerinizden sayılsın” önerisi sunuldu.

Özel bir rehabilitasyon merkezinin personeline, “Koronavirüs izni hakkında” başlığı ile gönderdiği yazıda, “Koronavirüs nedeniyle okulların tatil edilmesi sonucu çalışılmayan süreler, çalışanların yıllık izin veya ücretli izinlerinden sayılacaktır" denildi.

HUKUKA AYKIRI

Eğitim Uzmanı Ali Taştan, özel rehabilitasyon merkezlerinin uygulamasının hukuksuz olduğunu söyledi. Taştan, kurumların kayıtlı öğrencileri için okulların kapalı olduğu günlerde devletten ücret talep ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diğer yandan da öğretmenlerin zorunlu olarak okula gelemedikleri günler için yıllık izinli saymaya çalışıyorlar. Özel rehabilitasyon merkezlerinin yaptığı hukuksuz olduğu kadar vicdanları da yaralayan bir durumdur. Ortada zorunlu bir durum var. Kamusal bir karardan dolayı bu öğretmenlerimiz işlerine gidemiyorlar. Bu kurumlar öğrencilerin gelmediği günler için devletten ücret talep ediyorlarsa öğretmen arkadaşlarımızın da ücretlerini tam ödemeleri gerekmektedir. Aksi halde bu eğitim kurumları maske ve kolonya fırsatçıları ile birlikte anılacaktır.”

20-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş